Украинският президент Володимир Зеленски обясни защо не иска участието на

...
Украинският президент Володимир Зеленски обясни защо не иска участието на
Коментари Харесай

Зеленски не кани Русия на срещата за мир в Швейцария, за да не я провали

Украинският президент Володимир Зеленски изясни за какво не желае присъединяване на Русия в " срещата на върха за мир ", която ще се организира на 15-16 юни в Швейцария, написа " Украинска истина ".

Според Зеленски Украйна не желае Русия да пречи на процеса.

Путин ще бъде въведен в разговорите чрез медиатори на идващия стадий, сподели президентът на Украйна. Според него концепцията е да се създаде обща позиция на страните по трите основни въпроса, които се разискват, и по-късно да се осведоми Русия за решението.

" Тези три точки, в случай че всички страни поддържат, както споделих, тогава те ще разработят механически проект малко по малко и по-късно ще го показват, ще го предадат, ще споделят с представители на Русия на разнообразни платформи в разнообразни страни... И тогава Русия ще би трябвало да дава отговор пред болшинството от света " , изясни Зеленски.

Русия от дълго време разгласи, че в тази среща, даже и да бъде поканена.

Украинските управляващи чакат присъединяване в срещата на върха освен на западни страни, които са сътрудници на Украйна от началото на пълномащабната съветска експанзия, само че и на редица страни от Глобалния юг, които се придържат към неутралитет.
 За Русия Зеленски към този момент не е законен президент на Украйна
За Русия Зеленски към този момент не е законен президент на Украйна

Пълномощията му изтичат на 20 май, съобщи непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР