Участието на НАТО в този конфликт на всички нива е

...
Участието на НАТО в този конфликт на всички нива е
Коментари Харесай

Радев: Нашите евроатлантици са страхливички, иначе с охота биха изпратили всички българи да се бият на фронта в Украйна

Участието на НАТО в този спор на всички равнища е обществена загадка, която от ден на ден става очевидна, добави президентът

„ Изопачаването на истината се трансформира в трайна линия на българската политика. Виждаме по какъв начин се преиначават моите думи и цялата обстановка по отношение на войната в Украйна. Участието на НАТО в този спор на всички равнища е обществена загадка, която от ден на ден става очевидна и това присъединяване се задълбочава и крие риск от безконтролна ескалация. А това ще рече и от нуклеарен Армагедон. Всички спекулации по тази тематика целят да приспят публичното мнение “, съобщи в коментар пред медии президентът Румен Радев.

Той разяснява, че в никакъв случай не е казвал, че  България е взела решение за изпращане на свои войски в Украйна.

„ Нашите самозвани евроатлантици са страхливички и неспособни сами на такова решение, тъй като знаят, че ще бъдат отлъчени от обществото, както беше опитът им да анулират 3 март като народен празник. Иначе, в случай че оставим на тях, те с ненаситност биха изпратили всички българи да се бият на фронта, с цел да прикрият своята подправена евроатлантическа фасада, тъй като са доста надалеч от евроатлантическите полезности. Надявам се родните политици да схванат, че досега 2 червени линии, които спираха безконтролната ескалация на тази война – ограничението на географския обсег единствено в Украйна и недопускане на пряк конфликт на бойци на НАТО с Русия. С решението да се даде опция за офанзива със западни оръжия в дълбочина на Русия и с официализиране на изпращането на съветници на самата фронтова линия тези линии към този момент са погазени. Нашите политици стават от несъответстващи решения с произлизащите последствия “, разяснява още президентът.

„ Неуместно е българското държавно управление да демонстрира съмнение и променчивост, ако ние сме съавтори на една позиция за резолюция на Организация на обединените нации. В тази връзка би трябвало да се открият всички обстоятелства и условия “, съобщи Радев по отношение на абсурда след позицията на Организация на обединените нации за геноцида в Сребреница. Във връзка с идната среща на върха на НАТО, той изясни: „ За това кой ще съставлява страната решение по закон взема Министерският съвет. Но с всички произлизащи последици и историческа отговорност за служебния кабинет. Защото това е екзистенциална среща. На нея се взима решение за войната и мира ”, акцентира президентът.

Радев подчертава и върху легитимността на актуалното държавно управление. „ Нека не забравяме, че то е артикул на парламент, получен с извънредно ниска изборна интензивност, с пагубно ниско доверие. Също по този начин и артикул на една подигравка с българската Конституция. Трябва да отчитаме всички тези фактори ”, добави той.

По думите на президента всеки ден се виждало съмнението на жителите за идния избор. „ То идва от неспособността на партиите да ги убедят да застанат зад някаква национална идея. Кампанията се господства от това, че самите партии губят доверието на гласоподавателите. Лутат се в невъзможност, която сами основават ”, е мнението му.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР