Третият по големина туроператор в Европа - германската Еф Те

...
Третият по големина туроператор в Европа - германската Еф Те
Коментари Харесай

Фалира третият по големина туроператор в Европа

Третият по величина туроператор в Европа - немската " Еф Те И груп " (FTI Group), подаде иск до районния съд в Мюнхен за оповестяване в неплатежоспособност, оповестиха Ройтерс и ДПА.

Като причина за банкрута се показват спадащите резервации, както и множеството искове за предварителни заплащания от снабдители, които компанията не може да извърши.

Фалитът значи, че " Еф Те И " от на следващия ден няма да може да извършва или ще извършва единствено отчасти пътуванията, които към този момент се резервирани, а това евентуално ще засегне хиляди при започване на летния туристически сезон, показва Ройтерс.

Германският министър на стопанската система Роберт Хабек окачестви банкрута като " трагично събитие ", само че посочи, че ведомството му не може да окаже спомагателна помощ на компанията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Германското външно министерство, туристическият бранш и застрахователите ще поемат грижата за засегнатите туристи. Говорител н ведомството уточни, че управляващите ще проучат в елементи по какъв начин е употребена държавната помощ, получена от компанията, по време на пандемията, възлизаща на 595 милиона евро.

Работещите за " Еф Те И груп " по целия свят са към 11 000 дущи, а компанията предлага турове до над 40 дестинации, включително и през 10 000 партньорски организации в Германия.

През финансовата 2022/23 година годишните продажби на компанията възлизат на 4,1 милиарда евро. По данни на финансовия ежедневник " Ханделсблат " дефицитът на сдружението в кратковременен проект възлиза на десетки милиони евро.

Бъдещето на " Еф Те И груп " обаче наподобява несъмнено, показва ДПА, защото американският вложител " Сертарес " (Certares) възнамерява да я купи за 1 евро и да налее 125 милиона евро пресен капитал в компанията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР