Рекордьорът по мачове за националния отбор на България Стилиян Петров

...
Рекордьорът по мачове за националния отбор на България Стилиян Петров
Коментари Харесай

Стенли: Юнайтед ме искаше, Моу знае много за българския футбол

Рекордьорът по мачове за националния тим на България Стилиян Петров призна, че в един миг от кариерата му е имало оферта за него от страна на Манчестър Юнайтед. Стенли показа в предаването " Код Спорт " по " ТВ+ ", че " алените дяволи " са упорствали за правата му, само че мениджърът на Селтик Мартин О`Нийл не го пуснал на " Олд Трафорд ", тъй като българинът е бил един от главните му футболисти. Бившият капитан на Астън Вила не е знаел за тази преживелица, като е научил чак преди две години, когато се е видял със притежателя на " детелините ". 

" Да, имало е интерес. Вече мога да го споделя, тъй като е отминало. Преди към две години една от дъщерите на Мартин О`Нийл се омъжи. Тогава от много години видях Дермът Дезмънд, притежателят на Селтик, който също беше на сватбата. Каза ми, че има един грях към мен, само че виновникът е Мартин. Имало е оферта от Манчестър Юнайтед за мен, само че той е бил безапелационен, че няма да се раздели с мен, тъй като съм доста значима част от тима, който желае да гради. Стана ми малко неприятно, само че това е бил моят път, който трябваше да извървя. Знаех, че имаше интерес, само че на моето място отиде Лиъм Милър. Така е трябвало да стане. Не съм имал опцията да играя в Манчестър Юнайтед, само че различен българин - Митко Бербатов, го направи и се показа доста добре. Може би, в случай че бях отишъл, нямаше да го вземат ", пошегува се някогашният капитан на " лъвовете ".

Той разкри и положителното си усещане от сегашния управител на Юнейтед Жозе Моуриньо. Стенли показа, че е останал впечатлен от Специалния, който му назовавал имена на десетки български футболисти и посочил забележителни знания за родния футбол. 

" Спомням си един диалог, когато играхме контрола с Челси, преди да мина в Астън Вила. Тогава ме бяха санкционирали, желаех да напущам, станаха кавги. Гордън Страхан не ме пускаше. Всички загряваха за мача с Челси, само че мен ме бяха санкционирали, нямах право да играя и ги гледах от скамейката. Тогава Моуриньо пристигна до мен и започнахме да приказваме. Попита ме дали желая да напущам, а аз му споделих: " Да, време е към този момент ". Той ми отговори, че е по този начин. Учуди ме много, тъй като говореше доста за българския футбол. Нямах никаква визия, че знае толкоз доста български футболисти, които сега играеха в чужбина. Имаше огромна информация за тях. Винаги сме имали почит против Челси и против Порто. Моуриньо е огромен човек и треньор. Доказал го е с годините работа и с достиженията си. От такива хора можем единствено да се учим и да одобряваме препоръки ", показа Петров.

Стилиян бе запитан дали има намерение някой ден да бъде началник в българския футбол и остави отворена малка врата към сходна стъпка. Бившият халф на " лъвовете " изрази и поддръжката си към родните национали.

" Не мога да кажа, не съм се замислял. Започвам един курс по мениджмънт, който се прави от УЕФА. Неговата дълготрайност е 15 месеца. Тогава ще имам самочувствието, а и ще навляза в тези среди и ще видя дали ще ми хареса. Все отново не обичам да се мятам там, където не мога да се оправя. Ще бъде нещо ново за мен. С неспокойствие чакам да стартира курсът. Прави се по една седмица на всеки два месеца в друг град по света. Още не е излязла програмата. Все още не знам дали мога да бъда на подобен пост. Може би след две години ще можем да приказваме по този въпрос. Засега съм по-близо до треньор, в сравнение с до началник. Много е мъчно на индивида, който управлява българския футбол, тъй като доста хора се мешат в родния футбол. Всеки желае да бъде началник, всеки желае да бъде неговото, а това е доста мъчно. Един началник би трябвало да бъде оставен да управлява и да не се бъркаме. Важното е да има закони и правила. Тогава е доста мъчно да се мешат в работата на някой началник. Видях базата на националния тим и останах удивен. Направи се нещо необикновено. Много е хубаво и се веселя. Аз не съм злорад човек, само че изпитвам завист с положително за това, което имат днешните футболисти. Ние нямахме такава база. Пътувахме от Бояна до Панчарево по три часа в запушване, потни и т. н. Много се веселя за тези момчета и нека да оценят това, което имат. Да идват с огромно предпочитание, тъй като всички ние се надяваме да ни класират още веднъж на едно състезание. Отново да се заприказва за България. Те имат гения и могат да го реализиран, стига да си повярват. Трябва да знаят, че много хора са срещу тях и ги плюят, само че има и хора с тях. Може би болшинството е с тях, поддържаме ги и ще продължим да го вършим ", съобщи Стилиян Петров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР