Рекордно ниска избирателна активност и интрига до последния момент -

...
Рекордно ниска избирателна активност и интрига до последния момент -
Коментари Харесай

Все още не е ясно ще има ли балотаж във Варна

Рекордно ниска изборна интензивност и конспирация до последния миг - това е картината във Варна. Дали ще има балотаж за кметското място или не - отговорът се трансформира непрекъснато, при 79 % обработени протоколи данните сочат 49.44 % за Иван Портних, ГЕРБ, 14.24 на 100 за Костадин Костадинов - „ Възраждане ", и 14.06 за Анелия Клисарова, Българска социалистическа партия за България.

Балотажът е сигурен за четири от петте региона във Варна - с изключение на във Владиславово.

От петте съставни села в Казашко и Каменар кметовете са към този момент определени, в Тополи и Звездица ще има балотаж, а протоколите от Константиново още не са обработени.

В региона ГЕРБ печели кметските постове в 9 от 12 общини, в Бяла и Провадия ще има балотажи. Разнопосочен ще бъде и този Общинският съвет във Варна - към този момент влизат 11 партии. ГЕРБ ще имат най-вече представители, само че се чака да са по-малко от до момента.

Българска социалистическа партия усилва представителите си. Засега най-малко в съвета няма да има самостоятелни съветници.

До няколко часа се чакат резултатите при 100 % обработени протоколи и отговор на въпроса ще има ли втори тур на изборите във Варна.
Още по тематиката Избираме кметове и общински съветници
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР