Десет общини в Пловдивска област печели ГЕРБ на местните избори,

...
Десет общини в Пловдивска област печели ГЕРБ на местните избори,
Коментари Харесай

Новият кмет на Пловдив започва ревизия на общинското управление

Десет общини в Пловдивска област печели ГЕРБ на локалните избори, а Българска социалистическа партия получава три. Този избор ще бъде запомнен с извънредно ниска изборна интензивност.

Вижте повече в директното включване на Деница Торньова.

Пловдив

Победата в Пловдив е отборна, безапелационни са от ГЕРБ. Кандидатите на партията завоюваха и всички районни кметства в града.

Новият кмет Здравко Димитров съобщи, че ще съблюдава предизборното си заричане и ще направи проверка на общинското ръководство, макар че досегашният кмет Иван Тотев е негов градски партиен водач.
Здравко Димитров - определен за кмет на община Пловдив: Аз не мисля, че някой го е боязън от проверка, би трябвало да знаем какво е положението на общината, следва приемането на бюджета, тъй че това са естествени неща.
Решаването на проблемите с трафика и намаляването налога на колите също ще бъдат измежду целите за новото общинско управление.

Екипът си Здравко Димитров ще показа след седмица.
Здравко Димитров - определен за кмет на община Пловдив: Всеки си идва с концепциите, с програмата с екипа, само че фрапантни промени няма да има, в случай че ме питате за метла - няма да има.
Успешен мандат на новия кмет пожела и съперникът му на балотажа Славчо Атанасов.

Според социолози, в лицето на някогашния кмет, гласоподавателите не са разпознали опция на ръководството на града и това е измежду главните аргументи за ниската изборна интензивност.

За хората не е имало конспирация, защото на национално равнище партиите на двамата претенденти са в коалиция. И по този начин Здравко Димитров беше определен за кмет с близо една пета от гласовете на пловдивчани.
Проф. Иван Чалъков - социолог: Тези 40 000, които са дали своят вот, в действителност са били дейните и той е виновен пред тях, само че в една народна власт той е виновен пред всички. ГЕРБ въпреки да е първа политическа мощ, няма комфортно болшинство в локалната власт.
Изключително фрагментиран се обрисува новият общински съвет на Пловдив, в който влизат 10 политически обединения.
 Здравко Димитров е новият кмет на Пловдив Здравко Димитров е новият кмет на Пловдив
Резултатите от изборите в Пловдив дефинираха Здравко Димитров от ГЕРБ за кмет на града. На второ място остана Славчо Атанасов, повдигнат от локална коал...
Още по тематиката Местни избори 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР