След оспорвана битка във Варна кандидатът на ГЕРБ Иван Портних

...
След оспорвана битка във Варна кандидатът на ГЕРБ Иван Портних
Коментари Харесай

Какви са приоритетите на Иван Портних след преизбирането му за кмет на Варна

След оспорвана борба във Варна претендентът на ГЕРБ Иван Портних резервира кметското си място.

Вижте повече детайлности в директното включване на Николай Минков.

Варна

Градът фомиращ 6,5% от Брутният вътрешен продукт, с рекордно ниска безработица от 1,9%, преизбра Иван Портних за следващ мандат. Всички претенденти за кметове на ГЕРБ завоюваха безапелационно 12-те общини на региона. ГЕРБ победи и в четирите балотажа за районни кметове в Одесос, Младост, Аспаруово и Приморски.

Резултатите обаче бяха осъществени на фона на рекордно ниска за страната изборна интензивност - 28% или едвам 85 000 варненци се явиха пред урните на втория тур.

Новият-стар кмет на Варна съобщи в особено изявление за " По света и у нас ", че ще продължи да работи по главните цели от управническата си стратегия - инфраструктура, откриване на нови работни места, повишение на приходите.
Иван Портних - определен за кмет на Варна: Навлизането в дребните улици, в междублоковите пространства, основаването на нови паркоместа, тъй че всеки един варненец да усети смяната пред своя блок, пред своя вход, пред своя дом. Това е непосредствената задача, по която работим и сега. Естествено въпреки това, нашата съществена цел е основаването на условия за по-високи приходи, за по-висок стандарт на живот на всеки варненец.
Новият Общински съвет на Варна обаче ще бъде пъстър - цели 11 партии и обединения. Най-голяма още веднъж ще е групата на ГЕРБ от 18 съветници, само че с пет по-малко от предходния съвет. Българска социалистическа партия ще има осем съветника - с трима повече. Движение за права и свободи ще има трима, а пет обединения вкарват по двама.
 Портних: Ще работим интензивно и резултатно за динамичното развиване на Варна Портних: Ще работим интензивно и резултатно за динамичното развиване на Варна
ГЕРБ е първа политическа мощ с най-голямо посланичество в Общинския съвет, тъй че плановете за в действителност динамично развиване в града ще бъдат подкр...
Още по тематиката Местни избори 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР