Каква е оценката на ГЕРБ за местните избори? В студиото

...
Каква е оценката на ГЕРБ за местните избори? В студиото
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Политическата карта на България е синя, с надпис ГЕРБ

Каква е оценката на ГЕРБ за локалните избори? В студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия разяснява Менда Стоянова, член на Изпълнителния комисия на партията.

По думите на Менда Стонова политическата карта на България е синя, с надпис ГЕРБ, като е обикновено да има разнообразни политически партии в ръководството на обитаемоте места. Хората, дали вота си за ГЕРБ, са най-вече в градовете, в които има най-голямо население и мощна стопанска система, сподели още Стоянова.
Менда Стоянова - член на ИК на ГЕРБ: Имаше места, изключително в София, вотът беше даден от ненавист към ГЕРБ, ненавист, която аз не мога да си обясня. Гласуваш, тъй като мразиш, не можеш да стъпиш на обстоятелства и да прецениш претендента, за който гласуваш от ненавист. За мен това не е обикновено политическо държание. Голяма част от младежите, най-много десни гласоподаватели, дадоха своя глас за госпожа Манолова. Според мен омразата не е верният лидер.
При построяването на целите има позволени неточности, които са причина за омразата към ГЕРБ, съобщи още Стоянова, макар че акцията на ГЕРБ е толерантна в София, за разлика от останалите градове в страната.
Менда Стоянова - член на ИК на ГЕРБ: София за първи път от години е на балотаж, само че мисля, че рационалният избор надви.
По думите ѝ общинските препоръки са с преобладаващо болшинство от ГЕРБ, само че това няма да попречи на положителната връзка в ръководството.
Менда Стоянова - член на ИК на ГЕРБ: Винаги би трябвало да се търси поддръжка от всички участващи в общинския съвет, тъй че постоянно да се реализира баланс.
Промените, които предстоят в структурите на ГЕРБ, по думите ѝ, са в позитивна тенденция. Така ще има опция да се съобщи опитът на по-младите членове на партията.

Резултати на локалните изборите няма по какъв начин да се реализиран тук-там, където има несъгласие в политическите структури на ГЕРБ, съобщи Стоянова във връзка загубите на партията в някои регионални градове в страната. Там където политическите партии са работили дружно и без несъгласия има резултат от локалния избор, разяснява още тя. Не би трябвало да се чака да се организират избори, с цел да се направи оценка на позволените неточности в ръководството и в този момент е моментът да се създадат промени.

Стоянова разяснява и Бюджет 2020, като сподели, че планува добър растеж в икономическото положение на страната. Ключово в бюджета е нулево бюджетно салдо, тъй че да се извърши фискалната цел, като това ще е проектът за идващите 3 години. Намаляването на държавния дълг и спадът в безработицата също ще са приоритет за идната година.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР