Рекордните 58 смъртни случая, дължащи се на , регистрира Полша

...
Рекордните 58 смъртни случая, дължащи се на , регистрира Полша
Коментари Харесай

Полша регистрира рекорден брой жертви на коронавируса за денонощие

Рекордните 58 смъртни случая, дължащи се на, записва Полша за последните 24 часа. В страната има взрив и на новите случаи на инфектирани, като за денонощие те са 2 236.
Бройката е покрай рекордните 2 367, маркирани във вторник. От началото на епидемията в Полша, която е с население от 38 милиона души, са регистрирани 104 316 случая и 2 717 жертви.
 Полша стопира въздушните връзки с Франция поради ковид Полша стопира въздушните връзки с Франция поради ковид
От през днешния ден Полша стопира въздушните връзки с Франция поради пандемията от ковид, заяви " Франс прес ", съобщи БНР.  Агенцията с...
Скоростта на разпространяване на инфекцията внезапно се усили в края на септември, като първо доближи над 1 000 новозаразени на ден, а в последните дни се задържа на ниво от над 2 000.  Над 159 000 души са под карантина, а 20 000 под епидемиологичен контрол. За последните месеци са осъществени към 3,4 милиона проби.
Вчера вестник " Газета виборча " писа, че в лечебните заведения в страната има дефицит от антивирусния препарат ремдесивир. " В петък получихме 1 200 дози, които разпределихме в 20 лечебни заведения, през днешния ден Европейски Съюз заяви, че ще получим още 400. Шанс да получим повече към този момент няма ", споделя заместник-министърът на опазването на здравето Мачей Милковски, представен от вестника. Според него към този момент е известно, че " размерите на произвеждане на препарата не могат да обезпечат потребностите на болните в целия Европейски Съюз ".
В средата на март Полша вкара епидемиологичен режим, който остава в действие и досега. Главното предписание е спазването на обществена отдалеченост от два метра и носенето на маски в пространствата и в публичния превоз. Предвид повишаването на кривата на заболеваемостта управляващите взеха решение да вкарат още веднъж общ режим за носене на маски и редица ограничавания в районите, където епидемиологичната обстановка е изострена. В момента това са 51 области, от които 17 са в " алената " зона със съществени ограничавания, а 34 - в " жълтата ", с по-меки ограничения, написа Дарик.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР