Един човек е убит, а 8 души са ранени при

...
Един човек е убит, а 8 души са ранени при
Коментари Харесай

Зеленски: Основната ни цел е да попречим на Русия да разшири войната

Един човек е погубен, а 8 души са ранени при съветски въздушни удари против Одеса, заяви националната полиция на Украйна.

Петима от потърпевшите са настанени в болница, а на останалите трима е оказана помощ на място. 58 пожарникари и 16 единици техника са съумели да овладеят огромен пожар, обхванал повърхност от 8000 квадратни метра в черноморския град.

При следващи съветски удари по Харков са убити двама души, а 25 са ранени, заяви кметът на града Игор Терехов.

Североизточният град е подложен на съвсем ежедневни въздушни удари, до момента в който украинските войски се пробват да спрат съветското нахлуване в района.

 
Нашата съществена задача е да осуетим опита на Русия да разшири войната и да попречим на окупатора да прекъсне както фронтовата линия, по този начин и нашата дипломация. Разбира се, работим, с цел да осигурим на Украйна повече противовъздушна защита, работим постоянно с всички наши сътрудници по тази задача.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

Руското министерство на защитата популяризира фрагменти от унищожаването на 6 морски дрона в Черно море.

Руската Противовъздушна отбрана е свалила 51 украински безпилотни самолета над полуостров Крим, 44 над Краснодарска област и 6 над Белгородска област.

Управителят на Белгородска област Вячеслав Гладков оповестява за една жертва и един ранен при нахлуване с украински дрон против погранично село.

Нападенията с дронове против Крим бележат опитите на Киев да отвърне на удара, откакто Москва стартира атака в Североизточна Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР