Архитектурната прелест се намира в кокетното крайморско селце ПортофиноНа 1

...
Архитектурната прелест се намира в кокетното крайморско селце ПортофиноНа 1
Коментари Харесай

Бил Гейтс си купи замък в Италия за 66 420 004 евро

Архитектурната хубост се намира в кокетното крайморско селце Портофино
На 1 юни синът на паралия №1 на Индия и Азия „ затваря “ курорта за тридневна женитба

До плажа се стига с частен асансьор

Имотната договорка, за която „ Труд news “ писа през октомври в бъдеще време, най-сетне бе осъществена - създателят на осведомителния колос „ Майкрософт “, мултимилиардерът Бил Гейтс, си купи приказната вила-замък „ Сан Джорджо “ в намиращото се източно от Генуа кокетно крайморско селце Портофино.

Подписите под крайното съглашение за една от най-одумваните в Италия през последните години договорка с недвижими парцели са били положени съгласно в. „ Кориере каузи сера “ на 29 април, като преди дни в генуезкия клон на банката „ Интеза Сан Паоло “ е била получена сумата за контрактуваната цена от 66 420 004 евро. Продавачи са последните притежатели на приказния парцел - Роберта, Стефано и Андреа от известната в града на Христофор Колумб фамилия-застрахователи Гарес, а покупател е Надим Аши - генералният управител на дъщерната компания „ Фор Партнърс “ на фамозната баровска хотелска верига „ Фор Сизънс “, чиито притежател е Бил Гейтс.

Вилата „ Сан Джорджо “, която е по-известна като „ Замъка Портофино “, е същинска архитектурна хубост на няколко века, разгърнатата й повърхност е 1200 кв. метра. В момента е разграничена на 12 жилището, като към нея има частен асансьор, който води до дребния плаж под каменния масив, върху който е издигната главната постройка. Имотът включва и необятен парк с маслинови горички и лозя, от чието грозде локален занаятчия точи луксозен бял елексир единствено за богоизбрани. Произходът на вилата-замък е феодален, като във времето палатът е бил разширяван и е сменял притежателите си доста пъти. През последните десетилетия притежателка на замъка е била френската баронеса Жани Уат Мум, която е вдовицата на барон Мум - производител на едноименното шампанско. Допреди няколко месеца замъкът бе населяван от известни и състоятелни наематели, в това число от сестрата на „ краля на модата “ Джорджо Армани - Розана Армани, и от царете на тоалетите от кашмир - италианското семейство Лоро Пиана. Там била живяла също по този начин цели 23 години известната в целия свят галеристка Карла Созани, която съобщи пред в. „ Кориере каузи сера “, че напуща дома „ с огромно страдание, тъй като друго толкоз красиво място не съществува в света... Дори не го и диря! “. На хвърлей разстояние пък се намира първокласната фамилна вила на огромния наследник на Силвио Берлускони - Пиер Силвио Берлускони, който в този момент ръководи фамилната тв компания „ Медиасет “.

Въпросът, който в този момент мнозина в Италия си задават, е дали Бил Гейтс ще трансформира разположения на прелестно място скъп парцел в баровски хотел от веригата „ Фор Сизънс “?  Засега съгласно медиите няма съответни стъпки в тази посока, още повече, че за кмета на Портофино Матео Виакава генералният проект за развиване на общината дефинира на парцела само „ жилищна приложимост и не може предназначението му да се промени в хотелско “. Но както уточни в. „ Кориере каузи сера “, сходна е била обстановката с две паметни за Рим старинни здания, оповестени за „ недосегаеми исторически монументи “, само че добити от „ Фор Партнърс “ против доста пари и към този момент съвсем преустроени в хотели на „ Фор Сизънс “.

Иначе веригата възнамерявала да сътвори до 2026 година дребна флотилия от няколко свръхмодерни яхти, които ще бъдат закотвени близо до Портофино и ще бъдат налични за прилагане от всички, които могат да платят според от сезона за седмица сред 50 000 и 330 000 $ наем за шикозните плавателни съдове, без храната.

А по отношение на райското кътче Портофино - то се трансформира от ден на ден и повече в дестинация само за приказно богати персони. Например тогавашното рибарско селце, скътано зад дребен каменист нос, е изплатено цялото от 1 до 3 юни от Анант Амбани - третото дете на богаташа №1 на Индия и на цяла Азия със 113 милиарда $ персонално положение Дхирубхай Амбани. В Портофино ще се състои първата забава от поредицата церемонии около брака на Анант с избраницата му Радика Мершан, която е наследничка на друга богата индийска фамилия. Като за купона в Портофино младоженците били поканили единствено към 300 другари и сметката за „ откупуването “ на райското кътче за три дни била към 15 млн. евро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР