Германия е дала разрешение на Украйна да използва оръжия, доставени

...
Германия е дала разрешение на Украйна да използва оръжия, доставени
Коментари Харесай

И Германия позволи на Украйна да използва нейни оръжия за удари по цели в Русия

Германия е дала позволение на Украйна да употребява оръжия, доставени от Берлин, за нанасяне на удари по цели на съветска територия, съобщи представителят на немското държавно управление Щефен Хебестрайт.

„ Украйна може да употребява за тези цели оръжията, предоставени й в сходство с интернационалните правни отговорности, в това число оръжията, които ние доставихме “, цитира Bloomberg думите на Хебестрейт.

Германският министър на защитата Борис Писториус удостовери това позволение, само че уточни значимо ограничаване - разрешението се отнася единствено за офанзиви в граничната зона.

„ Разрешението за потребление на немско оръжие на съветска територия се отнася по-специално за отбранителната акция към Харков, защото близостта до границата там е изключително явна “, цитира министъра на защитата журналистът на Bild.

Също по този начин, съгласно него, това се отнася за съветска територия наоколо до границата в Донецка и Луганска област.

„ Това са райони, граничещи с Русия, съветска артилерия, ракети и системи за противовъздушна защита също са ситуирани там непосредствено през държавната граница “, означи Писториус.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР