Рекордна печалба след облягане с данъци отчете нискотарифната авиокомпания Ryanair

...
Рекордна печалба след облягане с данъци отчете нискотарифната авиокомпания Ryanair
Коментари Харесай

Ryanair с рекордна печалба през лятото

Рекордна облага след облягане с налози регистрира нискотарифната самолетна компания Ryanair за интервал от шест месеца, включващ и септември 2022 г.  Превозвачът чака да се върне още тази година към равнищата си на облага отпреди пандемията, като реализира позитивен финансов резултат от минимум 1 милиард евро, заяви Ройтерс.

Възстановяването на въздушния трафик и рентабилността евентуално ще продължат да бъдат " доста мощни " най-малко през идните три години. Това ще разреши на ирландската самолетна компания, която към този момент е най-голямата в Европа по брой пасажери, да реализира обилни облаги, счита основният изпълнителен шеф на Ryanair Майкъл О`Лиъри.

За шестте месеца до края на септември компанията е спечелила 1,371 милиарда евро. Въпреки че облагата е малко под прогнозата от 1,385 милиарда евро, въпреки всичко остава много над предходния най-много за първо полугодие, доближат през 2017 г.  - 1,29 милиарда евро. През първото полугодие на финансовата година на Ryanair са обслужени рекордните 95 милиона пасажери.

Компанията планува облагата й след отчитане налози да е сред 1 милиард и 1,2 милиарда евро през цялата сегашна финансова година, която завършва на 31 март. Прогнозата обаче остава " мощно подвластна " от вероятно настъпване на неподходящи събития.

" Опасенията по отношение на въздействието на рецесията и възходящата инфлация на потребителските цени върху бизнес модела на Ryanair бяха мощно пресилени през последните месеци ", съобщи още О`Лиъри, който изясни, че чака постоянните равнища на въздушен трафик да продължат " най-малко през идващите 18 месеца ". Той предвижда и доста мощен растеж на облагата и въздушния трафик през идващите три години, в случай че цените на петрола останат релативно постоянни.

Комбинацията от нарастване на трафика с 15% и с 14% на цените е нещо, което О`Лиъри съобщи, че в никакъв случай не е виждал в брашна, базирайки се на данните за второто тримесечие. Резервациите за ноември и декември остават мощни.

През последните седмици някои съперници на Ryanair, измежду които Wizz Air, British Airways и Lufthansa, предоставиха относително оптимистични оценки за авиосектора, съобщавайки, че се вижда продължаващ растеж в продажбите на билети.

О`Лиъри предизвести, че е угрижен, че американският самолетостроител Boeing ще може да достави за идващото лято единствено 40-45 от обещаните 51 самолета 737 MAX. Междувременно основният финансов шеф на превозвача - Нийл Сорахан, изрази вяра, че броят на пасажерите да нарасне до 185 милиона през 2023 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР