Режисьорът Роман Полански е съден за още обвинения в сексуално

...
Режисьорът Роман Полански е съден за още обвинения в сексуално
Коментари Харесай

Роман Полански ще бъде изправен пред съда в САЩ по дело за изнасилване през 2025 г

Режисьорът Роман Полански е съден за още обвинявания в полово принуждение. Той ще бъде изправен пред цивилен развой в Лос Анджелис през 2025 година за хипотетично обезчестяване на младеж през 1973 година

Една жена съди режисьора Роман Полански, потвърждавайки, че я е изнасилил в дома си, когато е била малолетна през 1973 година

Жената излъчи обвиняванията, които 90-годишният Полански отхвърли, на конференция с юриста си Глория Алред, която е представлявала жертвите на Джефри Епщайн и Бил Козби, във вторник (12 март).

Разказът е сходен на към момента неразрешения престъпен случай на полово принуждение в Лос Анджелис, който накара Полански през 1978 година да избяга в Европа, където остава от този момент.

Неназованата ищца, която заведе гражданското дело, сподели, че е отишла на вечеря с Полански, който е знаел, че е под 18 години, през 1973 година, месеци откакто го е срещнала на празненство. Тя сподели, че Полански й е дал текила в дома си преди този момент и в ресторанта. Тя сподели, че е станала гроги и Полански я откара до у дома. След това си спомня по какъв начин лежи до него в леглото му.

„ Той й казаl, че желае да прави секс с нея “, се споделя в делото. „ Ищецът, въпреки и зашеметен, сподели на ответника „ Не “. Тя му сподели: „ Моля те, не прави това “. Той подцени молбите й. Ответникът Полански смъкна облеклата на ищеца и той продължи да я изнасилва, причинявайки й голяма физическа и прочувствена болежка и страдалчество.

Жената за първи път излезе на конференция с Глория Олред през август 2017 година

По това време Алред сподели, че ищецът, тогава разпознат като Робин М., е бил на 16 години, когато е осъществено половото принуждение. Тя заведе делото, употребявайки името Джейн Доу, през юни 2023 година според закон в Калифорния, който удължава периода на отминалост за полово принуждение над деца. На Полански е връчено делото в дома му в Париж.

Олред и ищецът дадоха още една конференция във вторник сутринта, с цел да обсъдят случая.

„ Отне ми в действителност доста време да взема решение по този иск против господин Полански “, сподели ищецът, добавяйки, че в последна сметка го е направила, „ с цел да получи правдивост и отговорност “.

Съдията от Санта Моника дефинира дата на процеса през август 2025 година

Най-малко три други дами излязоха с истории, че Полански ги е малтретирал полово.

През 1977 година той е упрекнат в упояване и обезчестяване на 13-годишно момиче Саманта Геймър. Той реализира съглашение с прокурорите, че ще се признае за отговорен по по-леко обвиняване за нелегално полово съприкосновение и няма да би трябвало да влиза в пандиза след времето, което към този момент е излежал. Но Полански се опасява, че съдията ще се откаже от съглашението, преди да бъде финализирано, и през 1978 година избяга в Европа.

Според преписи, разпечатани през 2022 година, прокурор свидетелства, че съдията в действителност е възнамерявал да отхвърли договорката.

Адвокатите на Полански се борят от години да прекратят делото и да анулират интернационална заповед за арест, която го ограничаваше до родната му Франция, Швейцария и Полша, където управляващите отхвърлиха настояванията на Съединени американски щати за изгонването му. Той продължи да прави филми и завоюва Оскар за най-хубав режисьор за „ Пианистът “ през 2003 година Но Академията за кино изкуство и просвета го изключи през 2018 година, откакто придвижването #MeToo набра скорост.

Миналата седмица Геймър изиска от арбитър от Лос Анджелис да приключи делото против режисьора. Тя сподели, че Полански съжалява за случилото се. „ Бих ви умолявал най-сетне да приключите това като акт на благосклонност към мен и фамилията ми “, сподели Геймър.

Режисьорът на „ Бебето на Розмари “ и „ Китайският квартал “ остава разногласна фигура, като някои в света на киното приветстват креативния му талант, до момента в който други упорстват, че той постоянно е бил полов див звяр.

В момента той е изправен пред правосъден развой за клюка в Париж. В този случай английската актриса Шарлот Люис твърди, че Полански я е оклеветил, когато е нарекъл обвиняванията й в полово принуждение „ отвратителна неистина “. Луис упрекна Полански, че я е нападнал през 1983 година, когато е била на 16 години.

През последните години Полански се държи доста сдържано, последният му филм Дворецът направи премиерата си без него на филмовия фестивал във Венеция предишното лято.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР