Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ
Коментари Харесай

РИОСВ – Пловдив предприе мерки за почистване на незаконно сметище за гуми край с. Войводиново

Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) предприе ограничения за унищожаване на нелегално бунище от употребявани автомобилни гуми край околовръстния път на Пловдив край с. Войводиново. Това оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда.

При инспекция Регионална инспекция за опазване на околната среда откри, че в парцел в землището на с. Войводиново, община Марица, и в сервитута на републикански път II-56 Калековец – Пловдив към 91 км са изхвърлени огромни количества боклуци от излезли от приложимост гуми. Става дума за сектора сред караулката на КАТ и бензиностанция с ТИР-паркинг – скупчванията са по продължение на към 200 м около пътното платно, купчините са необятни 7 - 9 метра.

След инспекцията Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив издаде наставления по Закона за ръководство на отпадъците (ЗУО) на кмета на Община Марица, който на собствен ред е издал наставления на притежателите да почистят отпадъците. На 15 юли инспектори още веднъж ревизираха мястото и откриха, че теренът не е измит.

На кмета на Община Марица е обещано ново наставление – в период от един месец да предприеме незабавни ограничения по разчистване на откритото замърсяване и да не се позволява следващо нерегламентирано изхвърляне на боклуци.

За случая екоинспекцията сигнализира и шефа на Областно пътно ръководство – Пловдив във връзка със отговорностите му като притежател на републиканската пътна мрежа за почистването от боклуци на пътя, земното платно, пътните уреди, обслужващите зони, крайпътните обслужващи комплекси и опорните пунктове за поддържане.

Излезлите от приложимост гуми следва да бъдат излъчени на лица, притежаващи позволение за осъществяване на действия по третирането на боклуци по член 35 от ЗУО.

Действията на екоинспекторите са по отношение на заплахата от съзнателно запалване на отпадъците, което би провокирало замърсяване на въздуха, обгазяване на пътното платно и предпоставки за пораждане на пътнотранспортни катастрофи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР