Варна е домакин на Световната купа по спортната гимнастика. Надпреварата

...
Варна е домакин на Световната купа по спортната гимнастика. Надпреварата
Коментари Харесай

Стартира световната купа по спортна гимнастика във Варна

Варна е хазаин на Световната купа по спортната гимнастика. Надпреварата започва през днешния ден в ДКС и ще продължи до 26-и май.
При мъжете съставът на България е - Йордан Александров, Димитър Димитров, Божидар Златанов, Даниел Трифонов, Майкъл Дунев, Христос Маринов, а отвън класирането ще играят - Мартин Мишев, Раян Радков и Теодор Трифонов.
При дамите ще разчитаме на Валентина Георгиева, Никол Соколова, Калина Тенева и Виктория Венциславова, оповестяват от родната ни федерация.

Сред декларираните участници е бронзовият медалист от олимпийските игри в Токио 2020, международен и европейски първенец на прескок Артур Давтян (Армения), европейският вицешампион от Римини Олег Верняев (Украйна), носителят на бронзов орден от шампионата на Стария континент на земя в Римини Кристофър Мезерош (Унгария), неговият съотечественик, европейския първенец за младежи в многобоя Ботонд Молнар (Унгария), както и носителят на бронзово отличие от Римини Назар Чепруни (Украйна).
При дамите България измежду декларираните прави усещане името на Алин Фрийс (Франция), която има бронз от Европейското състезание в Мюнхен 2022 на прескок и три златни медала от Световната купа във Варна през 2021-а, както и Елизабет Сеиз (Германия) с бронз на земя от Европейския шампионат в Анталия.
Входът за феновете в ДКС във Варна е свободен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР