Редови социалисти са бесни от тиражираните идеи за коалиция с

...
Редови социалисти са бесни от тиражираните идеи за коалиция с
Коментари Харесай

БСП на бунт! Корнелия легна на Бойко

Редови социалисти са гневни от тиражираните хрумвания за коалиция с ГЕРБ – огромния зложелател за всеки бесепар. На добилата известност среща сред хора на Нинова и локални социалисти в Първомай столичните пратеници признали, че може да поддържат държавно управление с мандат на „ Български напредък ” в коалиция с Движение за права и свободи и ГЕРБ, настояват присъстващи.

На тази среща локалният кмет Николай Митков не издържал и попитал без заобикалки за какво ВИП гостите плюят единствено по президента Радев, а никой не поема отговорност за следващите изгубени гласове на изборите, написа „ Галерия ”.

Митков блъснал по масата, че районната организация смъква доверието от управлението и напуснал залата. В залата се чули крясъци, че тайната завера в действителност лъснала още при избора на Вежди Рашидов за парламентарен началник.

По-късно хората на Корнелия Нинова декларирали, че информацията е мощно изкривена по навеждане на кмета Митков и някогашния транспортен министър Петър Мутафчиев и някогашен водач на пловдивските социалисти. Двамата са близки до вътрешнопартийната съпротива и минават за хора на мощния човек в района Георги Гергов.

Само в последната седмица доверието си от Нинова публично смъкнаха социалистите в Дряново, Трявна, Кочериново, Харманли, Павликени, Габрово.

Искането е за конгрес преди Коледа, а не на 13 февруари, плюс наложително вкарване в дневния ред на точка за промяна на управлението. Както „ Галерия ” към този момент писа, Нинова ловко е възнамерявала февруарска дата за конгрес поради възможните избори през март. Известно е, че месец преди избори водач не се сменя, настояват социалисти.

Реклама

Атаки към Нинова има от десетки деятели, районни организации, някогашни депутати, в това число и от Младежкото Българска социалистическа партия. Кърваво писмо изпрати и единственият „ червен ” кмет на столичен регион – доктор Делян Георгиев („ Изгрев ”). Лекарят се разгласи изрично против махането на машините и ограничение вота от чужбина.

Кметът даде образец по какъв начин при неговото избиране опоненти-те му са съумели да докарат невалидните бюлетини до 1000. При машините те не били повече от 40 на последните избори.

Общински ръководители, недоволни от политиката на Българска социалистическа партия, бяха поканени на фамозната среща в НДК за обединяване на лявото.

Инициатори са знакови лица от самата партия като Костадин Паскалев, Калоян Паргов, евродепутатът Петър Витанов, само че и някогашните социалисти Георги Първанов, президент на България, Румен Петков, Мая Манолова, Татяна Дончева, Георги Кадиев.

Всичките те имат сега свои политически планове.

От страна на управлението на Българска социалистическа партия беше поканен Атанас Зафиров, заместител на Нинова по съдружните тематики. Липсата на покана към самата Корнелия беше обяснена тъкмо с лавината заявки за събаряне на доверието към нея.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР