Още два месеца може да плащаме в магазина с хартиени

...
Още два месеца може да плащаме в магазина с хартиени
Коментари Харесай

Още два месеца плащаме с ваучери за храна

Още два месеца може да плащаме в магазина с хартиени ваучери за храна, по-късно те стават електронни. В края на юни изтича преходният интервал, в който работодателите могат да дават на своите чиновници и хартиени, и електронни ваучери.

От 1 юли обаче парите за храна ще се зареждат по карта, а хартиените публично ще спрат да бъдат издавани. Това обаче не значи, че старите купони няма да се одобряват повече в комерсиалната мрежа. Всеки книжен ваучер, който към момента е годен до датата, която е маркирана на него, може да се употребява като законно платежно средство в магазините,  оповестява „ Телеграф “.

Предимства 

Предимствата на електроните ваучери са, че не е нужно да купуваш непотребни неща, с цел да докараш сметката на касата до избрана сума, защото при заплащане с тях ресто не се връща. Също по този начин пестят време, защото може да не се редите на касите със чиновник, а да платите покупките си и на апаратите за самообслужване. Причината е, че картата с електронните ваучери се чекира на пос терминал.

Разликата сред банковите карти и ваучерите за храна е, че срокът на валидност на заложената сума е 12 месеца. Например, в случай че работодателят преведе 200 лв. през май, въпросната сума ще може да се изхарчи най-късно до март идната година.

Икономия 

Въвеждането на в допълнение стимулиране на служащите с показване на ваучери за храна е потребно с изключение на за чиновници, само че и за работодатели. Годишно икономията от налози при даване на 200 лева месечно ваучери за храна на един служащ е общо 1278 лева От тази сума служащият икономисва 692 лева

Операторите, които издават електронните ваучери, показаха още, че чиновниците би трябвало да знаят, че картата, в която им се зареждат парите за храна, се връща на работодателя при овакантяване на работа. Всяка карта се издава на наето лице, работещо на трудов контракт, от неговия шеф.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР