Редица проучвания на световни учени установиха колко крачки е необходимо

...
Редица проучвания на световни учени установиха колко крачки е необходимо
Коментари Харесай

Колко крачки на ден са необходими за дълъг живот

Редица изследвания на международни учени откриха какъв брой крачки е належащо да вършиме дневно, с цел да удължите живота си.

Специалистите означават, че при хора над 50 години рискът от преждевременна гибел понижава фрапантно.

Експертите, водени от доктор Педро Сен-Морис, анализирали информация за 4840 души, които в интервала 2003-2006 година, изминавали несъмнено разстояние всеки ден.

Учените наблюдавали здравослновното им положение в идващите 18 години. В оповестения материал се споделя, че участниците в изследването, които са вървели 8-10 хиляди крачки на ден, са живели по-дълго от тези, които са извървели 4 хиляди или по-малко. Но ходенето по 10 километра всеки ден е много проблематично и може би даже не е належащо.

Учените са стигнали до заключението, че 4000 стъпки всеки ден могат да подобрят здравето и да усилят продължителността на човешкия живот. В същото време се следи понижение на смъртността на половина измежду хората, преодоляли възрастовата преграда от 50 години.

4000 стъпки са почти 3,2 километра. Разбира се, най-добре е да следите изминатото разстояние благодарение на специфични съоръжения, само че в случай че такива джаджи не са налични, тогава е задоволително да ходите 45 минути с бързо движение.

В същото време специалистите означават, че не е належащо да ходите с едно и също движение, можете да редувате разнообразни скорости. Също по този начин е целесъобразно да не слушате музика на слушалки и да не говорите по телефона по това време, написа zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР