Акцията започна от бургаския кв. Горно Езерово. От една от

...
Акцията започна от бургаския кв. Горно Езерово. От една от
Коментари Харесай

27 сигнала за изборна търговия на гласове за ден в Бургас

Акцията стартира от бургаския кв. " Горно Езерово ". От една от къщите спецполицаи изкараха мъж с белезници, съобщи

От прилежащ парцел полицията изведоха и различен мъж, който има роднински връзки с първия арестуван. Повечето от задържаните имат магазини в квартала, които дават артикули на вересия.

" Схемите са опрощаване на отговорности, както и предложение на пари за гласоподаване за избрана партия и избран претендент с преференция. Между 50 и 100 лева ", сподели ст. комисар Емил Павлов, шеф на ОД на МВР-Бургас.

В дома на една от арестуваните е открита тетрадка с доста имена.

" Към сегашния миг са събрани като материални доказателства откритите описи с имена, за които са на разположение данни, че тъкмо тези лица на тях ще им бъдат предлагани съответните финансови хонорари да се гласоподава за избрана партия или за избран претендент ", уточни Мария Маркова, началник на Районна прокуратура - Бургас.

Проверени са общо 17 обекта в Бургас. През целия ден засилено остава полицейското наличие в кварталите на Бургас, където тази заран имаше арести.

" Най-вече да се работи в доста тясно взаимоотношение с сътрудниците от ДАНС, които най-вече получават оперативната информация и надлежно сътрудниците от прокуратурата, с които ние от Министерство на вътрешните работи ще работим доста тясно ", сподели Калин Стоянов, длъжностен министър на вътрешните работи.

До момента полицията в Бургас е получила 27 сигнала за изборна търговия. Акциите продължава . Целта е да се пресече каналът за изборна търговия още преди същинското пазаруване на гласове. Срещу това ще се бори и особено междуведомствено звено.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР