Украинската армия съобщи, че е спряла по-нататъшното настъпление на руските

...
Украинската армия съобщи, че е спряла по-нататъшното настъпление на руските
Коментари Харесай

Украйна е спряла руското настъпление край село в северната част на Харков

Украинската войска заяви, че е спряла по-нататъшното нахлуване на съветските елементи при село Лукянци в северната част на Харковска област. Според украинските военни там руснаците са постигнали " непълен триумф ".
Прочетете още
Според украинския общоприет щаб съветските сили не престават офанзивата си и Украйна ще продължи да струпва бойни елементи в региона според от обстановката.

Русия е атакувала нови региони с дребни въоръжени групи в Харковска област в опит да разшири фронта и да разтегли украинската защита, заяви локалният губернатор. Той означи, че против страната му в петък е бил открит нов, североизточен фронт. Командването на фронта край Харков е поверено на бригаден военачалник Михайло Драпатий, управлявал освобождението на южната Херсонска област през ноември 2022 година.

Русия настава по няколко посоки край град Вовчанск, където е в ход евакуация. Москва разгласи, че е превзела девет обитаеми места в Харковска област.

" Нашата цел е явна: би трябвало да причиним допустимо най-големи загуби на окупатора. В частност, ситуацията в покрайнините на град Вовчанск е доста сложна. Градът е под непрекъснат съветски обстрел, в ход са контраатаки на нашите военни. На локалните поданици се оказва помощ ", сподели украинският президент Володимир Зеленски.

" Градът е в руини. Много хора бяха ранени. Миналата нощ трябваше да изровим трима души от руините. Един умря. Няколко души бяха убити при обстрелите против Вовчанск. Това е ситуацията. Най-добре е всеки да се изтегля, тъй като може да почине от обстрел, даже единствено като си стои вкъщи ", уточни Олексий Харковский - началник на полицията във Вовчанск.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР