През последните години ни разделят както и делниците, така и

...
През последните години ни разделят както и делниците, така и
Коментари Харесай

Честит 24 май! Учете и се просвещавайте!

През последните години ни разделят както и делниците, по този начин и празниците, само че един единствен празник продължава да сплотява цялата нация. На 24 май всички ние сме дружно и пеем „ Върви народе възродени ”.  Дали вървим към „ светли съдбини ”  ще покаже времето, само че най-малко доста желаеме да е по този начин. 
Прочетете още
24 май е празник, какъвто нямат другите нации по света – празник на писмеността, просветата, културата. Празник на духовното извисяване, на устрема към рационализиране посредством достиженията на науката и културата.

Той е празникът, който се празнува от най-дълго време в близката ни история.На 11 – ти май 1851 г. в епархийското учебно заведение “Св. Св. Кирил и Методий ” в Пловдив по самодейност на Найден Геров се провежда празник на Светите братя Кирил и Методий – основатели на славянската книжовност. Празникът стартира постоянно да се отбелязва през 1857-ма година. Денят 11 май не е инцидентно определен от Найден Геров – това е общият църковен празник на двамата светии.

След въвеждането на Григорианския календар през 1916 г. празникът се празнува на 24 май по формалния държавен календар.

24 май е празникът на учителите, просветителите и културните деятели. 

24 май е празникът на буквите и жаждата за познание! На нашите деца и възпитаници!

Нека почитаме и пазим своето най-голямо благосъстояние – българския език. Той ни е оказал помощ да оцелеем в сложни времена и да се запазим като нация!

Екипът на TrafficNews честити 24 май на всички свои читатели! 

Бъдете търсещи и устремени!  Пишете грамотно и се просвещавайте! 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР