Редица потребителски организации поискаха нова и ясна регулация на колекторските

...
Редица потребителски организации поискаха нова и ясна регулация на колекторските
Коментари Харесай

Колекторските фирми приветстват въвеждането на повече регулации

Редица потребителски организации желаеха нова и ясна регулация на колекторските компании. Още преди няколко месеца министърът на стопанската система Корнелия Нинова съобщи, че ще има смяна в законодателството.

" От години беседваме в посока, че в нашия бранш са нужни регулации, най-много тъй като некоректното държание върху потребителите тегне върху всички останали компании, които се опитваме да си свършим добре работата ", съобщи пред " Директно " Райна Миткова от Асоциацията на колекторските организации.
Според нея това е добра самодейност, само че въпросът е по какъв начин ще бъде въведена на практика – да има добър баланс сред правата на потребителите и правата на кредиторите.

" Необходимо е и един етичен кодекс, тъй като против нас постоянно стои различен човек и никой не е застрахован, че не може да попадне на неговото място ", уточни Миткова в ефира на Bulgaria ON AIR.
По думите ѝ съществуват регулации от Българска народна банка, само че това не е широкоразпространена процедура в целия отрасъл.

" Доведено е и до вниманието на Европейската комисия, през предходната година бе призната инструкция, която цели тъкмо да контролира сферата на събиране и изкупуване на отговорностите. Така че това е тематика, настояща и в Европа ", разяснява представителят на Асоциация на колекторските организации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР