Реализацията на голям проект за подводен кабел между Азия и

...
Реализацията на голям проект за подводен кабел между Азия и
Коментари Харесай

Китай се оттегли от проект за подводен кабел между Европа и Азия


Реализацията на огромен план за подводен кабел сред Азия и Европа може да се забави
(снимка: CC0 Public Domain)

Китайските телекоми с е отдръпнаха от световен план на стойност 500 милиона $ за полагане на подводен интернет кабел сред Азия и Европа. Според анализатори, това е отговор на глобите, наложени на високотехнологичната промишленост в страната от Съединени американски щати.

China Telecom и China Unicom взеха решение да се излязат от плана за подводен интернет кабел SEA-ME-WE 6, който би трябвало да свърже Югоизточна Азия с Европа, заяви Файненшъл Таймс. Този ход може да усили разноските за взаимно свързване на операторите на центрове за данни, които вършат бизнес в съответните райони.
още по темата
Работата по създаване на кабелната система SEA-ME-WE 6 (Югоизточна Азия, Близкия изток, Западна Европа) на стойност $500 млн. стартира при започване на 2022 година Кабелът ще се простира от Сингапур до Франция, като общата му дължина е 19 200 км. Планираният общ потенциал е 120 Tbps.

Интернет трасето би трябвало да влезе в употреба през първото тримесечие на 2025 година Но на фона на глобите на Съединени американски щати против Китай, операторите China Telecom и China Unicom изтеглиха своя дял от 20% в плана, което излага на риск реализацията му. Като причина се показва, че договорът за полагане на кабела е предоставен на американската SubCom, а не на китайската Hengtong, която също участваше в търга.

Hengtong частично е обвързвана с Huawei, чиято активност беше мощно смутена от глобите на Съединени американски щати. Освен това SubCom е определена за реализатор вместо Huawei в различен план в същия район. И най-после, Тихоокеанската лека кабелна мрежа (PLCN), която свързва Съединени американски щати и Югоизточна Азия, загуби един от своите сегменти под напън от Съединени американски щати, като повода още веднъж е връзката на един от участниците в плана с Huawei и китайските управляващи. SubCom дава отговор за полагането на кабела и в този случай.

Според анализатори, отводът на китайските оператори да вземат участие в самодейността SEA-ME-WE 6 може да утежни така и така напрегнатите връзки сред Пекин и Вашингтон. В допълнение, развиването на световната мрежова инфраструктура може да се забави, което ще засегне фирмите по целия свят.

Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати (FCC) анулира лиценза на China Telecom за даване на услуги на американския пазар още през 2021 година А при започване на 2022 година последва възбрана за работа в Съединени американски щати на американската дъщерна компания на държавния телекомуникационен оператор China Unicom.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР