Разследването за руска следа в американските избори миналата година прави

...
Разследването за руска следа в американските избори миналата година прави
Коментари Харесай

Според Тръмп САЩ изглеждат много зле заради разследването за руската следа

Разследването за съветска диря в американските избори предходната година прави Съединени американски щати да наподобяват " доста зле ", съобщи президентът Доналд Тръмп в изявление за вестник " Ню Йорк таймс ", представено от Ройтерс.

Въпросът за федералното следствие за съветска диря в американските избори тегне над Белия дом, откогато Доналд Тръмп е на власт, а някои негови доближени в последните седмици обявиха, че назначеният да води следствието специфичен прокурор Робърт Мълър е привързан, отбелязва изданието.

" Не е имало никакво съглашателство. Но считам, че той (Мълър) ще бъде обективен ", сподели Тръмп в 30-минутно изявление в своя голф клуб във Флорида.

В хода на следствието Мълър упрекна хора от близкото обграждане на Тръмп.

Пред " Ню Йорк таймс " американският президент уточни, че не знае какъв брой време ще продължи то. " Не мога да ви кажа. Не знам. "

Тръмп сподели, че в случай че следствието продължи прекомерно дълго, това ще направи " страната да наподобява доста зле и ще я сложи в доста неприятна позиция ".

След отправени от него рецензии по адрес на Китай, че китайски кораби са прехвърляли нефт на борда на севернокорейски плавателни съдове в нарушаване на глобите на Организация на обединените нации той категорично призна, че е бил " мек " към Пекин по въпросите на търговията с вярата китайското управление да упражни напън върху Северна Корея да се откаже от нуклеарната си стратегия.

" Петролът тече към Северна Корея. Не за това се бях споразумял ", възкликна той, загатвайки за опция за нападателни дейности против Пекин в областта на търговията. " Ако не ни оказват помощ за Северна Корея, ще направя това, което постоянно съм казвал, че желая да направя. "

" Китай може да реши севернокорейския проблем, и те ни оказват помощ, и то доста, само че не задоволително ", добави президентът.

Тръмп изрази и недоволството си във връзка с Северноамериканското съглашение за свободна търговия (НАФТА), което сега Съединени американски щати се пробват да предоговорят.

" Ако не реализира нужното съглашение, ще отстрани НАФТА тъкмо за две секунди. Но се оправяме сносно (в преговорите) ", съобщи Тръмп.

Говорителката на китайското външно министерство съобщи пред публицисти, че страната неотложно е почнала следствие на медийните известия, появили се на първо време в южнокорейски вестник, за засечено от американски спътници прекачване на нефт от китайски на севернокорейски плавателни съдове.

В реалност няма данни, че въпросният транспортен съд е влизал или напускал китайско пристанище, сподели тя. След което заявява, че Китай постоянно е ползвал резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отнасящи се за Северна Корея, и напълно е изпълнявал интернационалните си отговорности. Никога не сме разрешавали на китайски компании и жители да нарушават тези резолюции, сподели говорителката, представена от Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР