Разкритията за кражби за милиарди от пътно строителство, които напоследък

...
Разкритията за кражби за милиарди от пътно строителство, които напоследък
Коментари Харесай

ВЪПРОС в Narod.bg: Кражбите за милиарди от магистралите ще стигнат ли до Бойко, или следата ще се „отклони“ към „Дондуков“ №2?

Разкритията за обири за милиарди от пътно строителство, които в последно време активизираха районния министър Иван Шишков, има заплаха да бъдат отклонени съзнателно по неверна диря, предизвести пред Narod.bg източник от спецслужбите, зает с следствието.

Само преди ден пристигна новината, че прокуратурата изпратила писма до служебния вицепремиер по публичния ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и до служебния министър на районното развиване и благоустройството проектант Иван Шишков, с които изиска цялата налична информация по отношение на открити нередности при построяването и поддържането на пътища в страната.

Информацията е поискана по отношение на изказвания в медиите за осъществени нередности при строителството и ремонта на автомагистрали и сектори от републиканската пътна мрежа, в това число Северната скоростна дъга и автомагистрала „ Хемус “. А наличната в Министерство на вътрешните работи и в Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ) информация би трябвало да бъде предоставена в най-кратък период.

Дотук добре, тъкмо преди изборите на народа му се дава самун и зрелища. Сега малко конкретика, с цел да забележим какво стои зад въодушевлението на министър Иван Шишков.

През последните 2 години близо 2 милиарда лв. са отишли за пътища. Според нашия източник нито Шишков, нито прокуратурата могат да отрекат, че са вършени страхотни безобразия при публичните поръчки за създаване и поддръжка на пътната инфраструктура.

Според източника на Narod.bg в този момент задачата била не да се отхвърля грабежът, а цялата престъпна сага да се насочи към различен индивид, надалеч от ГЕРБ и Бойко Борисов, а точно към администрацията на президента Румен Радев.

Как ще стане врътката?

Реклама

Схемата е замислена по този начин, че вместо да се проследят престъпните градежи по време на 12-годишния диктат на хунтата ГЕРБ, въпросът да се превърти в посока нарушавания, осъществени през последните две години, когато публично шайката е отвън борда, а ръководството е в ръцете на протестната партия Политическа партия и служебните държавни управления на президента.

Цяла България се възмути от показаното „ по тв приемника “ разкопаване на Северната скоростна дъга на София и разкритията за спестени 1/3 от асфалта по шосето, гордостта на Бойко Борисов, построена от задържания олигарх Велико Желев и неговата „ Хидрострой “.

Само че какъв брой от нас научиха, че в одита, осъществен пред очите на министър Шишков, взе участие и Институтът по пътна сигурност на Богдан Милчев, една искрено гербаджийска конструкция?

Мълвата по върховете на властта носи, че това е следващият ход за реализиране на крайната цел – чадъросване на безобразията по времето на ГЕРБ и прекачване на цялата виновност върху пътните строители и „ Дондуков “ 2 и по-конкретно върху съветници на Румен Радев с аргумента, че огромните обири са ставали през последните 2 години, когато ръководят служебните държавни управления на Стефан Янев и Гълъб Донев.

По този метод политическите лица, които ще бъдат погнати, са последните министри на Министерство на регионалното развитие Гроздан Караджов и Даниела Комитова, само че техният предходник Николай Нанков от ГЕРБ ще бъде целият в бяло.

Източникът на Narod.bg твърди още, че прокуратурата щяла да опита да потвърди, че огромните строителни компании са се отчитали на съветниците към президента не без помощта на арх. Иван Шишков, за който излезе информация, че е доста непосредствен до интонации от „ Магнитски “ финансов министър на ГЕРБ Владислав Горанов.

Така излиза, че резултатът от цялата шумотевица към грабежите с пътно строителство няма да е осветляване на ролята на ГЕРБ и Бойко Борисов, а партенка за връзки с президентската администрация, приключи осведоменият с проекта източник на Narod.bg.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР