Разхлабват противоепидемичните мерки в София. Това реши Областният кризисен щаб,

...
Разхлабват противоепидемичните мерки в София. Това реши Областният кризисен щаб,
Коментари Харесай

От утре в София: Възстановяват плановите прием и операции в болниците

Разхлабват противоепидемичните ограничения в София. Това реши Областният спешен щаб, оповестяват от БНР.

От 14-ти февруари всички възпитаници се връщат присъствено в клас при тестване един път седмично. Това решение е взето въз основата на понижения брой инфектирани преподаватели и възпитаници, който се отбелязва след ваканцията.

От 14-ти февруари се възобновява и плановият банкет в лечебните заведения, както и осъществяването на планови интервенции.

На съвещанието на Щаба в сряда - 16 февруари - ще бъде регистрирано дали разхлабването на ограниченията не е довело до утежняване на епидемиологичната конюнктура и, в случай че се окаже по този начин, ще се взема решение дали ограниченията да не се затегнат още веднъж.

Учебните занятия за всички възпитаници се възвръщат и в Старозагорско и Хасковско. Присъствено, както и през предходната седмица, не престават да учат и всички випуски в областите Разград и Силистра.

В цялата страна в класните стаи не престават да се образоват и децата от 1-ви до 4-и клас.

Поради влошена епидемиологична конюнктура отчасти онлайн ще се учи в Търговище и Шумен, където предходната седмица всички деца бяха присъствено.

В Бургаско обаче режимът се облекчава и учениците от прогимназията се връщат, както и тези от 8-и и 9-и клас.

В Благоевград продължава най-малко още седмица ротацията. От разстояние остават да се образоват учениците от 7-ми, 10-ти и 12-ти клас, а всички останали се завръщат в класните стаи. Изключение от графика за ротация има за учебните заведения, където имат единствено по една паралелка във випуск, там те ще се образоват присъствено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР