Разговорите за увеличение на заплатата са едни от най-трудните за

...
Разговорите за увеличение на заплатата са едни от най-трудните за
Коментари Харесай

Увеличение на заплатата - мисия възможна

Разговорите за нарастване на заплатата са едни от най-трудните за всеки чиновник. Темата за е сложна. И то освен у нас. Но колкото е сложна, толкоз е и значима. В последна сметка, всеки работи, с цел да изкарва средства за издръжка. Ако не получавате задоволително или заслужено заплащане, полагането на труд се обезсмисля за Вас. И следва да потърсите смяна на обстановката. И освен това. Дори да сте удовлетворени от заплатата, която получавате, и да не сте притиснати от финансова потребност, отново е значимо парите, които взимате, да порастват.

Причината?

Инфлацията. Една от думите, които най-често чуваме в осведомителния поток в края на 2021 и началото на 2022 година. Вероятно към този момент знаете какво значи тя и какъв е резултатът от нея. Заради това икономическо събитие, сумата, която получавате, понижава цената си с течение на времето. Иначе казано - поради повишаването на цените със заплатата си може да си купувате все по-малко артикули и услуги. Това съществено заплашва Вашaта финансова сигурност. И това е най-елементарната причина да търсите регулярна актуализация на трудовото си заплащане. И още повече го заслужавате, в случай че сте старателен, предан и скъп служащ, който оказва помощ на компанията да прави повече продажби, да обслужва повече клиенти, да пораства и забогатява. Или казано по различен метод:

Напълно редно е да желаете нарастване на заплатата. Независимо какъв брой неловко Ви става от мисълта. И тази публикация ще Ви помогне да го извършите.

Четете надолу.

Изберете подобаващия миг да поискате нарастване на заплатата

Когато избирате по кое време тъкмо да проведете значимия диалог, би трябвало да вземете поради разнообразни фактори .

Като за начало - положението на компанията . Увеличава ли се броят на клиентите ѝ или назад - активността се свива? Наемат ли се нови чиновници или актуалните се редуцират? Вижте и трендовете в промишлеността . Търсят ли се експерти като Вас? Растат ли фирмите в бранша? А заплатите? Това също може да Ви подскаже дали моментът е сполучлив.

Не забравяйте и мениджъра си . Все отново това е съответният човек, който евентуално ще вземе решението. Трябва да сте сигурни, че моментът е подобаващ за него. По опция изберете интервал, в който не е претрупан с работа, усеща се добре и ще е благоразположен към откровен, изчерпателен диалог. Уговорете авансово комфортен за него ден и час.

Подгответе се добре преди диалога, в който ще желаете нарастване на заплатата. Преди срещата се подгответе усърдно за нея. Не е задоволително просто да седнете на бюрото пред шефа си и да кажете " Искам нарастване на заплатата ". Какво включва тази подготовка?

На първо място, помислете за личната си работа от интервала на последната смяна на възнаграждението Ви. Какво сте постигнали за това време? Опитайте се да съберете положителна противоположна връзка от сътрудници и клиенти. Това ще покаже, че вършите добра работа и останалите го правят оценка. Но за мениджърите не това е главното. За хората отпред на компанията най-важни са сухите обстоятелства и най-много цифрите. Затова помислете за достиженията си, които са донесли стойност за компанията .

Какво се включва тук?

Посочете нови клиенти, които сте привлекли за компанията и приходът, който това е донесло. Дори да не сте били забъркани непосредствено в намирането на нов бизнес, може би усърдната Ви и бърза работа е помогнала да се обработват повече поръчки. Може би имате нови отговорности, които не са били отразени в заплащането Ви. Опитайте се да говорите с колкото се може повече съответни числа .

Подготовката Ви има и друго равнище.

Проучете пазара и се ориентирайте какъв брой е реалистичното нарастване, към което да се стремите. Също по този начин се поинтересувайте от положението на личния Ви шеф и какво може да очаквате от него. След като съберете тази информация, би трябвало да знаете по какъв начин тъкмо да я визиите. Което ни води към идната точка.

Преди диалога репетирайте

Не отивайте на срещата с мениджъра си, без да сте изрепетирали идния Ви разговор. Какво включва подготовката? Намислете си какво ще му кажете . Но също по този начин, и това даже е може би по-важно, пробвайте се да си визиите какво ще Ви отговори и респективно по какъв начин ще реагирате на неговите реплики. Може би той ще има спомагателни въпроси за достиженията Ви. Бъдете готови с елементи за тях. Възможно е някои от думите му да са провокативни. Подгответе се с отговори, с цел да не реагирате прочувствено и отрицателно, а в противен случай - със спокоен звук да обърнете обстановката в своя изгода.

Какво да вършиме по време на диалога?

Не започвайте непосредствено с " Искам нарастване с Х лева! ". Все отново това е естествен диалог сред две човешки същества. Благодарете на мениджъра си за това, че се е съгласил на срещата. Въведете го със компактен пролог на това, което следва да чуе. След това самоуверено преминете напред. Изложете тезата си за какво заслужавате нарастване. Включете всички тези обстоятелства, с които сте се подготвили авансово. И най-после идва главното.

Поискайте нарастването. Назовете . Независимо дали е %, сума или набор. Има значение освен какво казвате, само че и по какъв начин го казвате. Бъдете уверени и безапелационни . Избягвайте думи, които издават съмнение, като " мисля ", " просто ", " единствено ".

Какво да вършиме, в случай че Ви откажат нарастване на заплатата?

Възможно е да Ви кажат " Не ". Въпреки всичката Ви подготовка и отличното Ви показване по време на диалога. Не приемайте това за края. Поинтересувайте се от аргументите за отхвърли . Попитайте какво може да извършите, с цел да измененията решението. Заедно с шефа си планирайте . Не се ядосвайте. Запазете успокоение и задавайте въпроси според от повода, която Ви е посочена за отхвърли. Това е добър миг да се запознаете с действителната обстановка и своите лични позиции в компанията.

Какво да питате?

Например, в случай че повода е, че моментът не е подобаващ, попитайте след какъв брой време ще може да проведете още веднъж диалог по тематиката. Ако Ви кажат, че достиженията Ви не заслужават покачване, поинтересувайте се какво да извършите, с цел да получите по-висока заплата. Имайте поради нещо. Това са договаряния . Т.е. в случай че Ви е отказана сумата, която сте поискали, може би можете да говорите нарастване с по-малка такава. Или може да договорите друга смяна, която да направи обстановката Ви по-справедлива - повече еластичност или да се понижи размера Ви от задания.

Да желаете нарастване на в никакъв случай не е елементарно. Но повода не е единствено в терзанието, което по всяка възможност изпитвате при мисълта за значимия диалог. Има и друга. Не може просто да заявите " Искам повече пари! ". Трябва да се подготвите добре, преди да поискате покачване на месечното си заплащане. След това е належащо да съумеете със спокоен звук да проведете структуриран и добре необорим диалог, който да убеди мениджъра Ви, че в действителност заслужавате нарастването. И най-после - да не се предавате, даже отговорът да е негативен.

е компания, която предлага нужните за всеки финансови решения. Заеми до 5000 лева или даже Кеш дневно до 1000 лева При избрани условия може да получите утвърждение за заем без рента в първите 30 дни.

* наличие на Cash Credit
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР