Разговарях с организации на българите в Северна Македония по повод

...
Разговарях с организации на българите в Северна Македония по повод
Коментари Харесай

Захариева за преброяването в РСМ: Данните са фалшифицирани

Разговарях с организации на българите в Северна Македония във връзка резултатите от преброяването. Нашите сънародници са сигурни, че данните, сочещи едвам 3504 българи в РСМ, са фалшифицирани, и скоро ще излязат с публична позиция. Най-странното е, че единствено българите, преброили се отвън страната, не са регистрирани, за разлика от другите етноси. Това написа във " Facebook " някогашният външен министър Екатерина Захариева.

" Не бива да забравяме, че през последните 15 години 86 566 жители на РСМ са получили българско поданство, като са заявили пред нашите управляващи, че се самоопределят като българи ", напомня тя.

" За страдание за следващ път следим остарялата държавна политика в ход - дискриминация на македонците с българско съзнание и опит за тяхното маргинализиране. Тази интервенция в правото на самоопределяне е безусловно неприемлива и опонира на полезностите на Европейския съюз, към който нашите съседи се стремят. Крайно време е да осъзнаят, че българите в Северна Македония не са опасност, а мост сред нашите две страни ", добавя още Захариева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР