Районната прокуратура в Перник и полицията дадоха подробности на извънреден

...
Районната прокуратура в Перник и полицията дадоха подробности на извънреден
Коментари Харесай

Разкриха подробности за убийството на швейцарския бизнесмен

Районната прокуратура в Перник и полицията дадоха детайлности на ексклузивен брифинг пред медиите за убийството на швейцарския предприемач Удо Ланге във вилното населено място "Делта хил " край село Кладница

Припомняме, че Ланге беше открит в гаража от неговата брачна половинка. Именно тя е подала сигнал в полицията. Според следствието жертвата е бил на работа и се е прибрал. Съпругата му, която е била сама, не е чула или видяла нищо съмнително, споделиха още от прокуратурата.

„ Сигналът е получен на 11 август в 20:30 ч. и са подхванати незабавни дейности – оглед и разпити. Самият интензитет на случая допуска смяна с часове на самото развиване на случая. Назначени са доста експертизи, които ще дадат изясненост за спецификата на действието “, това съобщи старши комисар Павел Млеканов, шеф на Областна дирекция МВР-Перник.

Тази заран се появи информация, че има арестуван мъж, който е обвинен по случая, само че комисар Млеканов не удостовери това. От прокуратурата също обявиха, че на този стадий няма арестувано лице, защото доказателствата, събрани досега, не откриват съпричастие на което и да е било съответно лице.

Към този миг няма и повдигнати обвинявания, уточни представителят на Окръжната прокуратурата в Перник прокурор Албена Стоилова.

"До момента са разпитани към 5-6 лица по досъдебното произвеждане ", уточни Стоилова.

На въпрос по какъв начин тъкмо е настъпила гибелта на швейцарския предприемач от прокуратурата обявиха, че не е имало забележими следи от принуждение и кръв.

"Констатирано е пострадване в белия дроб при огледа на натрупа, предоставени са експертизи, от заключенията на които се чака да стане ясно по какъв начин е породено пострадването и дали това пострадване е причина за настъпване на гибелта ", добави представителят на Окръжната прокуратурата Албена Стоилова.

Няма доказателства за първичната версия, че трупът е локален и преобличан след настъпването на гибелта. Тялото е открито на пода в гаража, а не в автомобил, удостовери още Стоилова.

Назначени са ДНК и съдебно-медицинска експертизи.

Работи се по всички версии, като не се придава тежест на нито една от тях, без значение от времето, допълниха от прокуратурата и полицията.

Бизнесменът Удо Ланге от дълго време живее и работи в България. Той е имал завод в Перник, който по-късно е продал. В момента има бизнес в София, откъдето се работи, изясни наблюдаващият прокурор по делото Аделина Алексиева.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР