„Расистката и ислямофобската реторика звучи грозно, но хубавото е, че

...
„Расистката и ислямофобската реторика звучи грозно, но хубавото е, че
Коментари Харесай

Ходжа: Националистическите партии са подчинени на ДПС

„ Расистката и ислямофобската изразителност звучи грозно, само че хубавото е, че не е истина. България е един от образците в Европейски Съюз за религиозна приемливост. Ако е имало в миналото напрежение, то е на политическо, а не на гражданско равнище. Напълно изкуствено е. България е славна страна, която е оживяла през годините с помощта на своята взаимност. Преди всичко друго ние сме хора. Това съобщи ходжата на Магерово - Салих Трончов - в предаването „ По острието с Калоян Константинов “.

„ Нека не забравяме, че националистическите партии в България принадлежат на Движение за права и свободи. Неотдавна излезе декларация, която Лютви Местан популяризира, откакто бе отстранен като ръководител на Движение за права и свободи. В нея се показва по какъв начин Ахмед Доган е отпуснал, с подписа на починалия Ахмед Емин, 1 милион лв. на партия „ Атака “. Нека не забравяме нападението над Баня Баши в София от „ националистите “. Тогава поддръжката за Движение за права и свободи беше доста ниска “, добави той.

Според него патриотите и Движение за права и свободи играят освен етническата, само че и верската карта, когато има би трябвало покачване на електоралната поддръжка. Задкулисно обаче връзките им са повече от другарски:

„ Когато Борисов стана за пръв път министър председател, присъствах на клетвата му в националното заседание. Едно беше държанието на политиците пред камерите, напълно друго зад тях. Поздравяваха се, говореха си. Те манипулират гласоподавателите си като лицемерничат. Една стена дели кабинета на заместник-главния мюфтия и офисите на Вътрешна македонска революционна организация. Виждал съм неведнъж по какъв начин Каракачанов си пие чая с арабите продавачи под постройката на Вътрешна македонска революционна организация. Едно е от партийната естрада, а напълно друго е действителността. “

Ахмед Доган е лежал в Белене проформа, с цел да го изкарат отстъпник

Салих Трончов акцентира, че „ Движението за права и свободи “ вреди на цялата страна, само че най-много на мюсюлманите. И те стартират да осъзнават това. От 1,3 милиона мюсюлмани у нас едвам към 300 000 гласоподават за партията на Доган, до момента в който в мощните ѝ години броя е надвишила 600 000.

„ Движение за права и свободи се грижи да изолира мюсюлманите от останалото население на страната. Ние нямаме естествени пътища, нямаме водоизточници, живеем обратно във времето. Когато влязохме в Европейски Съюз, разбрахме това. И от плебеи на Движение за права и свободи майките и бащите на нашите възпитаници сега се трансфораха в плебеи на полетата по Англия. Докато не бъде разрушен митът за Движение за права и свободи, в главното българско население постоянно ще съществува нотката на дискриминация. Мюсюлманското общество би трябвало да се помести във всички партии, освен в една. Ние сме част от страната, ние сме български жители. Не желаеме да се разделяме от останалите хора. Това ще стане, когато Движение за права и свободи престане да съществува в българския парламент “, безапелационен е ходжата.

Имамът показва, че Ахмед Доган в никакъв случай не е бил проводник на турските ползи в България, а на съветските:

„ Рамадан Коруджу, един от нашите мюсюлмани, който лежа в лагера в Белене, съобщи през 90-те години, че Доган е прокиснал 2 месеца там, с цел да може след това да яхне митингите и недоволството от Възродителния развой и да излъже мюсюлманското общество. Искали са да го изкарат отстъпник. Това беше деяние на съветските служби. Доган постоянно е бил съветски сътрудник. Самият Възродителен развой не беше по виновност на българското население, а на политиците. “

Трончов показва, че Делян Пеевски и Ахмед Доган даже са имали възбрана да посещават Турция, когато връзките сред Москва и Анкара се обтегнаха преди няколко години след свалянето на съветския изтребител.

Джамиите като политически проводник

Ходжа Салих Трончов акцентира, че „ Движението за права и свободи “ употребява ходжите по регионите за надзор на популацията и упражнява принуда:

„ Ходжите в България се тормозят да приказват, тъй като имаше огромен опит на Движение за права и свободи да трансформира джамиите в дребни политически централи. Аз не мога да го преживея това. Когато си познаваш религията, няма по какъв начин да го допуснеш това. Ислямът гласи, че всеки човек на Земята е конструктивен фактор. Мюсюлманите у нас поддържат разнообразни политически фамилии. Когато имамът поддържа дадена партия, хората отхвърлят да посещават джамиите. “

Според него Движение за права и свободи не упражнява напън над основния мюфтия, само че „ в случай че самият административно-духовен водач реши, че би трябвало да е привързан политически – е в името на нещо друго, не на религията “.

Именно поради унизителното състояние, в което са сложени мюсюлманите и религията в България, Салих Трончов в края на ноември подава оставка като ходжа. За едни 500 лева държавна заплата не си коства да продаваш достолепието и вярата си.

Протестираш против премиера – няма път за твоите села

Той показва и друга причина за оставката си – персонално министър председателят Бойко Борисов е изискал той да бъде отхвърлен от поста. От години насам Трончов стачкува против окаяното положение на пътищата във Велинградско, които лишават човешки животи, само че реакция няма.

„ От 4 година повеждам борба с институциите да оправят пътищата в нашия регион. Включително стачкувам всякога, щом министър председателят идва. А той посещава постоянно Велинград, тъй като има предпочитание да разкрие волфрамова мина там. Докато един ден не беше намекнато на кметовете на нашите села, че поради ходжата им – път няма да видят “, изяснява Трончов.

Бойко Борисов като проваления Тодор Живков

„ Никога не съм се тормозил да назовавам Бойко Борисов деспот, даже в народен ефир. Очевидно това и другите ми действия са го засегнали. Той изиска от своя по-голям брат – Движение за права и свободи – да му помогне да ме в профил. Той и в Народното събрание желае помощ от тях, когато е притиснат от другите партии “, изяснява имамът.

За него Борисов е даже по-лош от деспот, защото в действителност не е суверен на страната. Той ръководи с диктат над народа, само че него го ръководи Делян Пеевски, а над Пеевски е Ахмед Доган. Не се знае и какъв брой още мафиоти са намесени. „ Той е просто представител на мафията. “

„ Когато се огледа министър председателят в огледалото, може би по-често вижда Тодор Живков. Той ползва същите способи в страната. ЕНП отхвърля тук да има тирания, само че тя е явна на всяко държавно равнище. Дори духовенството към този момент е подвластно. Той даже е по-зле от Тодор Живков, тъй като тогава най-малко имаше работа, самун и сигурност, на интернационалната политическа сцена също имахме някакво добро име. Сега Борисов не може да каже и 2 думи на британски език “, счита ходжата.

Ислямът и политиката не трябва да се смесват

Имамът разяснява и случаите на тероризъм в името на исляма. Той изцяло осъди всевъзможни терористични актове и изрично съобщи, че да убиваш други хора и да се самоубиваш в името на исляма – ще те заведе право в пъкъла.

Ислямът проповядва мир и обич. Той отхвърля насилствената промяна на вярата и подсигурява неприкосновеността на разсъдъка, препитанието на индивида, неговите достолепие и чест.

„ Когато полиците и духовните водачи стартират да приказват на един език, тогава има проблем. Политическият ислям е отговорен за тероризма. Когато непознати сили се намесиха по арабските страни, тогава потегли тероризмът по Европа. Радикалният ислям значи „ краен “, а Аллах споделя да се следва междинният път. Крайно време е международните водачи да спрат да приказват за вяра “, счита ходжа Салих Трончов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР