Рано тази сутрин руските информационни агенции съобщиха, че руската армия

...
Рано тази сутрин руските информационни агенции съобщиха, че руската армия
Коментари Харесай

Предложените от Москва бежански коридори водят към Русия и Беларус

Рано тази заран съветските осведомителни организации оповестиха, че съветската войска ще приключи огъня в Украйна и ще отвори " филантропични коридори " за евакуация от 10:00 ч. локално време (9:00 ч. българско време). С позоваване на министерството на защитата в Москва бе оповестено, че бежански коридори ще има от украинската столица Киев, както и от Мариупол, Харков и Суми.

" Русия подхваща стъпката по експлицитната молба на френския президент Еманюел Макрон, както и предвид на обстановката в тези градове ", бе очебийно в изказването от Кремъл.

Часове по-късно от оповестена в РИА " Новости " карта стана ясно, че маршрутите за евакуация на цивилните жители от Украйна водят само към Русия и Беларус.

" Това е изцяло неморална история. Човешкото страдалчество се употребява, с цел да се сътвори мечтаният ефирен имидж. Това са украински жители и те би трябвало да получат право да се изтеглят на украинска територия ", съобщи представител на украинския президент Володимир Зеленски в публична писмена позиция от Киев.

Същевременно френският президент Еманюел Макрон отхвърли да е претендирал от съветския си сътрудник Владимир Путин тези коридори да водят към Русия.

" Президентът на републиката нито е претендирал, нито е получавал утвърждение за коридори към Русия след диалога си с Владимир Путин. Президентът на републиката настоятелно помоли цивилното население да бъде позволено да се изтегли и да бъде позволено превозването на помощ. Това е още един метод Путин да прокара своя разказ и да каже, че украинците са агресорите, а те са тези, които оферират леговище за всички ", разясниха от Елисейския замък.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР