През май, когато ароматът на цветя и трева на Великата

...
През май, когато ароматът на цветя и трева на Великата
Коментари Харесай

Европейската обиколка на Си разкри продължаващите разделения в ЕС

„ През май, когато ароматът на цветя и трева на Великата унгарска низина извърши въздуха, ще направя държавно посещаване в Унгария по покана на президента Тамаш Сульок и Министър-председателят Виктор Орбан. Това беше лиричният китайски водач Си Дзинпин в публично изказване за забележителното му пътешестване до Будапеща на 9 май, част от обиколка, включваща също Франция и Сърбия.

Докато останалата част от Европейския съюз отбелязваше „ Деня на Европа “, почитайки Декларацията на Шуман от 1950 година, даваща подтик на плана за европейска интеграция, Орбан похвали Китай на Си като „ един от стълбовете на новия международен ред “.

Посещението на Си в Унгария видя оповестяването на железопътен план на стойност два милиарда евро (2,1 милиарда долара), добавяйки към възходящ брой огромни индустриални планове, финансирани от Китай. През декември водещият китайски авто производител BYD разгласи, че ще построи фабрика за произвеждане на електрически транспортни средства (EV), до момента в който CATL, др...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР