Австралийски съд разреши на социалните медии да разпространяват видеозапис на

...
Австралийски съд разреши на социалните медии да разпространяват видеозапис на
Коментари Харесай

Австралийски съд вдигна забраната на социалните медии за видео намушкване с нож в църквата в Сидни

Австралийски съд позволи на обществените медии да популяризират видеозапис на намушкването с нож през април на асирийски църковен свещеник в черква в Сидни.

В решение от понеделник съдията от Федералния съд Джефри Кенет съобщи, че молбата на австралийския регулатор за кибербезопасност за удължение на краткотрайната възбрана за блокиране на видеоклипа, предоставена предишния месец, е била отхвърлена. Нападението, което управляващите дефинираха като терористичен случай, предизвика бурни вълнения в австралийския град.

Въпреки безредиците, притежателят на X Илон Мъск се опълчи на възбраната и на фона на правосъдна борба се опита да трансформира въпроса в спор за цензурата. Австралийски публични лица разкритикуваха напъните му, като министър председателят Антъни Албанезе го назова „ нахален милиардер “ поради отхвърли да смъкна видеото.

„ Разпорежданията на съда ще бъдат молбата за удължение на краткотрайната възбрана … да бъде отхвърлена “, сподели Кенет, до момента в който произнасяше реше...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР