Ръководството на прокуратурата изпрати писма до служебния вицепремиер по обществен

...
Ръководството на прокуратурата изпрати писма до служебния вицепремиер по обществен
Коментари Харесай

Прокуратурата предлага създаването на Национално междуведомствено звено за предсрочния вот



Ръководството на прокуратурата изпрати писма до служебния вицепремиер по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и до ръководителя на Държавната организация " Национална сигурност " Пламен Тончев, с които предлага да бъде основано Национално междуведомствено звено за предварителния избор на 2 октомври.

" В навечерието на идните парламентарни избори е от извънредно значение да бъде обезпечена честността и прозрачността на изборния развой. Затова способените институции, според законовите им пълномощия, би трябвало да положат оптимални старания за отбрана на политическите права на българските жители ", стимулират се от държавното обвиняване.

Заради спора му с основния прокурор Иван Гешев -  преди предварителните избори на 11 юли и 14 ноември  предходната година,  Бойко Рашков - първо като длъжностен, а по-късно и като постоянен министър на вътрешните работи, отхвърли ведомството да взе участие в такова междуведомствено звено.

Настоящият министър Иван Демерджиев обаче сподели в изявление за " Хоризонт ", че за тези избори Министерство на вътрешните работи ще се включи в него.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР