Ръководството на областната организация на „Демократи за силна България в

...
Ръководството на областната организация на „Демократи за силна България в
Коментари Харесай

Поискаха оставката на ген. Атанас Атанасов като председател на ДСБ

Ръководството на регионалната организация на „ Демократи за мощна България " в 24 МИР в София изиска оставката на водача на партията Атанас Атанасов. Това излиза наяве от декларация, публикувана до членовете на ДСБ. Поводът е, че Атанасов еднолично е сменил лидера на листата Цецка Бачкова. Бачкова бе депутат в 45-то и 46-то Народно заседание от ПГ на Демократична България и е заместник-председател на ДСБ. Въпреки че тя е издигната за лидер на листата от районното заседание на ДСБ, Атанас Атанасов я сменил в последния миг с различен претендент, който даже не е член на партията.

„ Считаме, че този едноличен акт е извънредно аморален и е в прорез с основополагащите правила на партията. Освен това, методът на взимане и използване на това решение е афектиран за всички членове и симпатизанти на районните организации, които в условия на изключителна епидемиологична конюнктура са поели риск с наличието си на районно заседание, с цел да поддържат своя претендент – госпожа Бачкова. В тази връзка, ние настояваме за Вашата незабавна оставка и привикване на Национално заседание ", се споделя в декларацията на регионалното управление на ДСБ.

Според източници, Атанас Атанасов се опитвал от много време да се отърве от Бачкова, тъй като го засенчвала, оповестява „ Гласове.бг “. Запознати описват, че параноята на някогашния военачалник от разузнаването е и главната причина листата на " Демократична България " в Стара Загора да не бъде записана от РИК.

Атанасов подозирал конспирации против себе си и предиздвикал да отсрочват до последната минута на крайния период внасянето на документите. Това провалило опцията за коригиране на пропуските в тях и РИК напълно основателно отказала да записва листата на Демократична България в един от най-големите изборни региони в България.

Според адвокати, в случай че няма политически напън, няма законово съображение листата да бъде записана и след обжалването, което тече. А ето и цялостния текст на декларацията (без редакторска намеса), с която регионалното управление на ДСБ изиска оставката на водача Атанас Атанасов:

Уважаеми съидейници, На извършеното през вчерашния ден (12.10.2021 г.) заседание на изборния щаб на 24 МИР, в качеството си на ръководител на регионалната организация и на изборния щаб, бях претрупан да сведа до Вашето внимание следната декларация:

ДО АТАНАС АТАНАСОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА Политическа партия ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми господин ръководител,

Ние, Ръководството на регионалната организация на „ Демократи за мощна България” в 24 МИР, от името на всички членове и симпатизанти, заявяваме безапелационното си противоречие с подмяната на водещия претендент на партията – госпожа Цецка Бачкова в листата за идните предварителни парламентарни избори, в последния миг и по еднолично решение на ръководителя на партията, без каквото и да е координиране със структурите и управителните органи. Настояваме, че при избора на водещ претендент би трябвало да се има поради:

1. Номинациите на районните организации;

2. Досегашният опит, полаганите дългогодишни старания за развиването на партията и положените в предходните две акции основи за популяризирането и одобряването на госпожа Бачкова като водещ претендент на ДСБ в района;

3. Партийната принадлежност.

При по този начин записана листа, уважаеми господин ръководител, оставихте по свое еднолично решение Демократи за мощна България без водещ претендент в основен софийски многомандатен изборен регион.

Това Ваше решение води след себе си до тежки последици и до тревожна демотивация на членовете и симпатизантите на ДСБ. Областната организация и предизборният щаб на 24 МИР заявяват безапелационния си отвод да вземат участие в акция с наложен претендент, без каквито и да е съгласувателни процедури, още повече, когато този претендент даже не е член на „ Демократи за мощна България”.

Считаме, че този едноличен акт е извънредно аморален и е в прорез с основополагащите правила на партията. Освен това, методът на взимане и използване на това решение е афектиран за всички членове и симпатизанти на районните организации, които в условия на изключителна епидемиологична конюнктура, са поели риск с наличието си на районно заседание, с цел да поддържат своя претендент – госпожа Бачкова.

В тази връзка, ние настояваме за Вашата незабавна оставка и привикване на Национално заседание.

Ръководство на регионалната организация: Емил Димитров – Председател на 24 МИР, Калоян Луканов – Заместник ръководител на 24 МИР, Виктория Десова – Номиниран заместител ръководител на 24 МИР

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР