Ръководството на Българския футболен съюз (БФС) отново изпрати открито писмо

...
Ръководството на Българския футболен съюз (БФС) отново изпрати открито писмо
Коментари Харесай

БФС за обвиненията от Балкан Варвара: Спрете с пропагандни акции и лъжливите внушения

Ръководството на Българския футболен съюз (БФС) още веднъж изпрати намерено писмо до медиите, в което подлага на критика и опровергава обвиняванията за легитимността на вота по време на Извънредния конгрес за избор на нов президент. Този път рецензиите са ориентирани към Георги Градев в ролята му на представител на Балкан Варвара и вносител на правосъден иск против отказаното му акредитация.

„ Нестихващите пропагандни акции и лъжливите внушения, хвърляни в общественото пространство, съществено вредят на имиджа и естественото действие на българския футбол – порочни практики, които демократично определеното управление на БФС изрично осъжда “, написаха от БФС.

От там оправдаха решението си да не дадат делегатска карта на Градев с аргумента, че от Прокуратурата тече инспекция против него, а това опонира на убежденията за честността и имиджа на Съюза.

„ БФС постоянно е бранил правилното и честно лъчение на делегати от страна на клубовете, защото точно техните гласове вземат решение бъдещето на българския футбол – и нееднократно е подчертавал, че не би позволил компромис, даже при най-малките подозрения “, гласи още писмото.

Георги Градев реагира и на тези трудове, като съобщи, че инспекцията, инициирана от БФС, не смъква от него презумпцията за непорочност. Именно това, съгласно него, ще изиграе съществена роля в делото му против Съюза. Той прикани разногласието да се организира точно в съда и упорства всички решения от Конгреса да бъдат анулирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР