Ръководството на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ в

...
Ръководството на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ в
Коментари Харесай

АИКБ с писмо до Борисов за цената на тока

Ръководството на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ в писмо до премиера Бойко Борисов упорства да бъдат подхванати ограничения поради следеното съгласно асоциацията към този момент месеци наред неаргументирано повишение на цената на електрическата енергия в страната.

Вече получаваме сигнали за прекратяване на индустриални режими в енергоинтензивни индустриални мощности – ето за какво настояваме за навременни енергични и съответни дейности, написа в писмото, публикувано от пресцентъра на работодателската организация, написа vevesti.bg.

Според Асоциацията резултатите след август 2018 година освен че демонстрират забележителен растеж над плануваното, само че през последните седмици и дни цените на електрическата енергия за свободния пазар доближат до равнища от 250-275 лева./MWh. Ръст от над 350 на 100 е всичко друго, само че не и естествен, се декларира в писмото до премиера.

АИКБ акцентира, че изказвания на отраслови ръководещи бранша, че това е единствено резултат от пазара, са или умишлено изричани лъжи, или изцяло неприемлива непросветеност. Според работодателската организация въпрос единствено на време е високите крайни цени на електрическа енергия да се трансферират и към битовите клиенти през контролираната цена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР