Ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин разпореди

...
Ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин разпореди
Коментари Харесай

Русия реагира за Паметника на Съветската армия в София

Ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин разпореди образуването на наказателно произвеждане за оскверняването на паметника на Съветската войска в София, съобщи ТАСС.

" Срещу паметника на Съветската войска в българската столица са осъществени вандалски дейности, като група футболни почитатели са нападнали палатковия лагер на бранителите на паметника и са развалили гранитна плоча в основата му ", показват съветските управляващи.



" Председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин е упълномощил на основната следствена работа на ведомството да проверява взаимно с съветското външно министерство оскверняването на паметника, повдигнат в чест на руските воини-освободители в София ", разясняват съветските управляващи.



" В рамките на следствието ще бъдат подхванати стъпки за определяне на самоличността на лицата, виновни за това закононарушение, а техните дейности ще бъдат подложени на наказателна и правна оценка ", акцентират съветските управляващи.



По-рано Олга Скабеева, един от основните пропагандисти на президента Владимир Путин, разяснява акцията, осъществена нощес от група последователи на футболен клуб " Левски ", които разрушиха паметната плоча на монумента в София и опънаха транспарант с думите: " Демонтаж ".

" В София за следващ път оскверниха паметника на Съветската войска. Вандали нахлуха през нощта и разрушиха възпоменателния надпис. България продължава да се трансформира в Украйна 2.0 ", написа Скабеева в Телеграм.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР