Ръководителят на отдел “Партньорска мрежа в tbi Надежда Коцинова коментира

...
Ръководителят на отдел “Партньорска мрежа в tbi Надежда Коцинова коментира
Коментари Харесай

Бързите плащания гарантират повече оперативни ресурси за търговците

Ръководителят на отдел “Партньорска мрежа ” в tbi Надежда Коцинова разяснява пазара на различните разплащания в България и процесът, с който банката дава водеща за пазара скорост по изплащания на суми към търговците.

Надежда оглавява екипа, фокусиран върху развиването на партньорската мрежа на банката, имплементираща способ за финансиране на покупки, посредством който търговците могат да доближат до по-голям брой консуматори и да усилят продажбите си, а техните клиенти да осъществят покупките си през днешния ден и да ги заплатят по-късно. Тя ще бъде измежду лекторите на панел " Електронна търговия " на форума Digital Trends 2022, който ще се организира на 25 октомври в Sofia Event Center, с цел да показа скъп опит и познания.

tbi bank предлага краткосрочно финансиране и различен разплащателен способ, който разрешава на потребителите да заплатят покупките си на равни вноски в избран времеви интервал. Това решение дава опция на клиентите  да получат мечтаните от тях артикули единствено с няколко клика в изцяло цифрова среда. Продуктът разрешава закупуване на артикули и услуги, на стойност от 100 до 30 000 лева, за период от 3 до 48 месеца.

Как наподобява пазарът на различните способи за финансиране в България в този момент?

Пазарът на различните способи за финансиране на покупки у нас се развива с висок ритъм и те са все по-предпочитани от българските консуматори. Възможността клиентите да разсрочат на вноски мечтаните покупки им дава еластичност и не утежнява месечния им бюджет, като в същото време разрешава на търговците да осъществят повече продажби. По този метод и двете страни са задоволени, без да е належащо да вършат взаимни отстъпки с цена или качество. В момента има разнообразни институции, които се пробват да предложат на пазара сходен модел за заплащане, само че продуктът предлаган от tbi дава валидация на търговеца от позицията на одобрена банкова институция, носеща доверие и спомагателна стойност за клиента.

Как търговците могат да си обезпечат висока ликвидност от онлайн продажби?

Ние сме банка от ново потомство и сме мощно насочени към нашите сътрудници и техните клиенти. Винаги сме се интересували от противоположната връзка, която екипа ни от експерти събира и точно с помощта на тази информация се движим няколко крачки пред нашите съперници и задаваме темпото на пазара. Преди 2 години дигитализирахме процеса по сключване на договорите за покупка на вноски и с това оптимизирахме времето за привършване на покупката и разхода по разпечатване и изпращане/предоставяне на договорите на хартия, само че не спряхме до тук! Всеки ден правехме разнообразни усъвършенствания и оптимизации, включително времето за погашение на цената на покупката към търговеца. В началото на годината започнахме да вършим заплащания 3 пъти дневно, а през днешния ден към този момент заплащанията се правят на всеки 30 минути, което прави покупката на вноски близка до кешовото заплащане за търговеца. За съпоставяне, стандартът на пазара е осъществяване на заплащания един път на ден. Ние знаем, че за бизнеса е извънредно значимо да получава средствата от покупката оптимално бързо след привършване на договорката. Бързи заплащания = повече оперативни запаси.

Какви са опциите за разсрочено заплащане, които банката предлага на потребителите?

tbi е одобрен водач на пазара за стоково кредитиране. Портфолиото ни е огромно и предлагаме опция за покупка на вноски комфортни за клиента. Стойността на покупката може да бъде разсрочена от 3 до 60 месеца, което дава опция на клиента да избере най-удобната за неговия портфейл. Покупката на вноски се трансформира в решителен фактор за довеждане докрай на поръчките. За нас потребителската задоволеност постоянно е била съществена движеща мощ в подбора на портфолио от услуги и усъвършенстване на процесите. Така при започване на тази година създадохме лоялната ни съдружна стратегия, която дава опция на търговците да доближават до по-широк кръг от клиенти, а клиентите имат достъп до най-хубавите търговски предложения. Целта ни е основаване на екосистема в която клиентите имат опция да събират бонус точки от ежедневните си покупки и по-късно да правят покупки с насъбраните точки при сътрудниците от комерсиалната ни мрежа. Всичко това е налично посредством безплатното мобилно приложениеtbi buy.

Как се трансформираха потребителските привички през последните години и какво се чака от бизнеса, с цел да отговори на потребностите на клиентите си?

Кризата, която Covid-19 сътвори, беше катализатор за по-бързото развиване на онлайн търговията, което естествено промени потребителското държание - това се вижда по забележителното нарастване на онлайн продажбите. Новите привички на клиентите дават пред търговците както провокации, по този начин и благоприятни условия. За бизнеси без онлайн магазини стои предизвикването да изградят подобен, тъй като в противоположен случай губят клиенти и лимитират опцията си да доближат до нови.

При търговците с към този момент построен онлайн магазин броят на покупки и клиенти се усилва, само че те би трябвало да са доста деликатни и съобразителни в цифровите маркетингови интензивности, както и потребителско преживяване в онлайн магазина им. Клиентите са извънредно взискателни към метода, по който е спретнат магазинът и към цялостното преживяване по време на извършване на покупки. Това е доста предизвикателство, с което огромна част от търговците към момента се учат по какъв начин да се оправят.

Независимо дали са започващ или към този момент развъртян онлайн бизнес, търговците могат да разчитат на tbi - наш екип от експерти ще им помогне с интеграцията и визуализирането на опцията за покупка на вноски. Разработили сме безусловно безвъзмездни модули за всички open-source платформи (Magento, PHP, OpenCart, WooCommerce и др.). Разбира се, предлагаме и API интеграция за персонализирани уеб сайтове.

За да подкрепим нашите сътрудници в допълнение, при започване на тази година създадохме поредицата безвъзмездни уебинари tbi talks, в границите на която дружно с специалисти в региона на електронната търговия, комерсиалното право, цифровия маркетинг и още доста други разискваме проблеми, с които търговците всекидневно се срещат и предлагаме разнородни практични решения и принадлежности, които да приложат в бизнеса си. Повече за онлайн събитията можете да видите тук.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР