Ракетният обстрел откъм ивицата Газа през последните часове цели да

...
Ракетният обстрел откъм ивицата Газа през последните часове цели да
Коментари Харесай

Нетаняху: Ракетите откъм Газа целят да възпрепятстват мира между Израел и ОАЕ

Ракетният обстрел откъм линията Газа през последните часове цели " да попречва мира " сред еврейската страна и арабските страни от Залива. Това съобщи тази заран израелският министър председател Бенямин Нетаняху, съобщи Франс прес.

" Не ме изненадва, че палестински терористи обстреляха Израел тъкмо сега на тази историческа гала. Те желаят да попречват мира, само че няма да съумеят ", уточни Нетаняху в официално съобщение във връзка обстрелите по време и след церемонията във Вашингтон за сключване на споразуменията за нормализиране на връзките сред Израел, Обединените арабски емирства и Бахрейн.

" Ще удряме всички, които се опитат да ни навредят, и ще протегнем ръка в името на мира на всички, които ни протегнат ръка за сдобряване ", увери Нетаняху в Съединени американски щати, преди да отпътува назад за Израел, представен от Българска телеграфна агенция.

Петнайсет ракети бяха изстреляни от нощес към Израел от линията Газа и 9 от тях - прехванати от израелския противоракетен щит, заяви армията на еврейската страна. Двама души бяха ранени в израелския град Ашдод.

Тази заран в доста израелски градове към Газа засвириха сирени. Израелската авиация усили въздушните удари против позиции на " Хамас ".

" По време на една историческа вечер на мира нашите врагове ни подсетиха, че би трябвало постоянно да сме мощни и бдителни, с цел да браним народа на Израел във всички сфери и във всеки миг - и по този начин ще сторим ", разяснява израелският министър на защитата Бени Ганц.

Израел " ще заплати цената на всяка експанзия против нашите нации или обекти на съпротивата ", съобщи от своя страна през днешния ден въоръженото крило на ислямисткото придвижване " Хамас ", ръководещо линията Газа, като даде обещание " да ускори своя отговор според от това по какъв начин еврейската страна продължава със своята експанзия ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР