Ракетните войски на китайската армия в условията на секретност извършили

...
Ракетните войски на китайската армия в условията на секретност извършили
Коментари Харесай

The Diplomat: Китай изпитва оръжие, каквото нямат нито САЩ, нито Русия

Ракетните войски на китайската войска в изискванията на секретност направили две действителни тествания на нова балистична ракета с хиперзвуков глайдер. Според американското разузнаване, представено от японското издание The Diplomat, тестваните на 1 и 15 ноември ракети със междинна отдалеченост DF-17 би трябвало да доближават отдалеченост до 2500 км. Изданието оповестява с позоваване на източник в Белия дом, че те са способни да доставят нуклеарен и неядрен заряд, в частност маневриращ снаряд или хиперзвуков летателен апарата (глайдер).

По време на първите тествания глайдерът достигнал задачата с акуратност няколко метра. След отделянето от ракетата апаратът за 11 минути на междинна височина 60 км прелетял 1400 км.

Ракетите DF-17 били особено основани за оперативно извеждане на хиперзвуков глайдер. Извършените тествания станали „ първия в света тест за хиперзвуков глайдер, употребяващ система за действен старт” – заяви съветското издание Lenta.ru.

В Белия дом предполагали, че балистичната ракета DF-17 е създадена на основата на ракетата с дребна отдалеченост DF-16B. Очаква се създаването на оръжието да приключи към 2020 година

Откриването на хиперзвуковите глайдери, летящи на относително дребни височини със скорост над 6000 км/час, съставлява компликация за множеството системи за ПРО.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР