Ръждата може да се появи върху кухненско обзавеждане, тигани, повърхности

...
Ръждата може да се появи върху кухненско обзавеждане, тигани, повърхности
Коментари Харесай

С тези 6 метода ще се отървете от ръждата

Ръждата може да се появи върху кухненско обзавеждане, тигани, повърхности на мебели за баня и даже върху платове. Металните фитинги от време на време оставят жълти следи върху платовете, изключително върху тези, които са със ярък цвят. Но не се паникьосвайте: към момента можете да запазите обичаните си дънки и да върнете блясъка на тигана. Благодарение на тези способи ще се отървете бързо от ръждата.

Как да премахнем ръждата в банята

Най-честата причина за появяването на наслойка по повърхността на ваната или мивката е некачествената вода. За да предотвратите развиването на ръждиви отлагания върху чугунени, акрилни и емайлирани повърхности в банята, би трябвало:

* да подобрите качеството на чешмяната вода, като употребявате специфични филтри;

* да подсушавате ваната след всяко потребление на вода.

Най-добре е незабавно да предприемете ограничения за справяне с ръждата в банята - колкото по-дълго се натрупва тя, толкоз по-трудно ще бъде премахването на образувалите се петна.

Преди да пристъпите към почистването, би трябвало да разберете от какъв материал са направени мивката, ваната и батериите в банята. Продуктите на сапунена основа са подобаващи за чугунени произведения. Акрилните повърхности могат да се почистват с оцетен разтвор, а емайлираните - със сода за самун.

Отстраняване на наслойка от чугун

Настържете сапун за пране на едро ренде, смесете го със сода в съответствие 1: 1. Получената примес залейте с топла вода и разбъркайте. Нейната консистенцията би трябвало да бъде гъста, сходна на каша. Нанесете я върху чугунената повърхнина и оставете да престои към час и половина. Изплакнете с топла вода.

Разтворът е подобаващ и за премахване на остаряла наслойка, само че би трябвало да добавите амоняк в същото количество като останалите съставки. Оставете препарата да подейства за 1,5-2 часа, след което изплакнете с топла вода.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР