Радостин Василев поиска изслушване на ръководителя на прокуратурата в парламента

...
Радостин Василев поиска изслушване на ръководителя на прокуратурата в парламента
Коментари Харесай

Депутат нарече главния прокурор Сарафов „абсолютен престъпник“ от трибуната на НС

Радостин Василев изиска чуване на ръководителя на прокуратурата в Народното събрание

Депутатът Радостин Василев назова „ безспорен нарушител “ изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов. Напусналият групата на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) направи процедурно изявление от трибуната на Народното събрание (НС) в първия пленарен ден за новия политически сезон, с което изиска чуване на Сарафов.

„ Конкретното ми искане е обвързвано с това, че в публичното пространство неговата активност, въобще на прокуратурата, през времето на деяние на „ сглобката “ е обвързвана единствено с преустановяване на досъдебни производства на хора, свързани със „ сглобката “. „ Барселонагейт “ е прекъснато. Господин Борисов – къщи, там, любовници. Знаете защо става въпрос “, сподели Радостин Василев. Тук ръководителят на Народното събрание Росен Желязков от ГЕРБ незабавно реагира с въпрос: „ Каква е процедурата, господин Василев? “

Депутатът продължи : „ Делото за кюлчетата и пачките е прекъснато. Кирил Петков – делото е прекъснато . Вчера, преди шест дни в действителност беше прекъснато... в действителност имаше отвод за формиране на досъдебно произвеждане за записа, прословутия запис, който аз направих и който съгласно мен е закононарушение . Т.е. ние имаме въпроси към господин Сарафов и аз ви призовавам, апелирам да го поканим този човек. “

Радостин Василев прикани изпълняващият функционалностите основен прокурор да бъде изслушан в Народно събрание другата седмица в комфортно за него време.

„ Да пристигна и да изясни той с какво се занимава, тъй като за мен той е един участник в „ Осемте джуджета “ и е безспорен нарушител. И в случай че някои би трябвало да вървят на острови, той няма къде да се скрие. И в случай че него го беше боязън от Гешев, би трябвало доста повече да го е боязън от българския народ, който... “, тук се намеси още веднъж Росен Желязков, който спря микрофона на Радостин Василев с думите „ времето Ви изтече “.

Това даде мотив на депутата да изиска оставката на Желязков. Последният отхвърли да подложи на гласоподаване предлагането на Василев за чуване на Борислав Сарафов, защото то било неприемливо по устав и по конституция.

Самият Радостин Василев е обвиняем за насила против някогашната депутатка от „ ИТН “ Христинка Иванов. Днес следобяд се чака съвещание по делото, което се води в Софийския градски съд.

Василев напусна поредно „ ИТН “ и „ Продължаваме промяната – Демократична България “, а в този момент се пробва да лидира собствен политически план под името МЕЧ. Той към момента не е регистриран от съда.

На локалните избори през октомври депутатът се кандидатира за кмет на София, само че получи едвам 2.52% (9450 гласа).

 

Очаквайте детайлности

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР