Работният график на Клои Хоуман е препълнен. 32-годишната жена от

...
Работният график на Клои Хоуман е препълнен. 32-годишната жена от
Коментари Харесай

Печелят много и управляват бизнеси: Защо да си инфлуенсър още не е професия

Работният график на Клои Хоуман е претъпкан.

32-годишната жена от Уисконсин стартира седмицата с обмисляне с екипа си, а вторниците са цялостни със срещи. Сряда и четвъртък са непокътнати за целенасочени задания.

Петъкът е отдаден на действия преди уикенда, само че даже тогава работата не свършва. Понякога може да се натрупат 80 до 90 часа всяка седмица.

Въпреки дългите часове и интензивния работен график, доста хора към момента не считат, че работата ѝ е " същинска ".

Клои е професионален инфлуенсър и постоянно става обект на мнения за кариерата си, написа BBC.

" Спомням си, че разказвах на приятелите и фамилията си с какво ще се занимавам и никой не знаеше какво значи това ", споделя тя, размишлявайки за началото на своето пътешестване към основаването на наличие преди към 5 години. " Хората си мислеха, че просто ще правиш фотография и я публикуваш, а от това няма по какъв начин да се изкарат същински пари. Спомням си, че майка ми се притесняваше, че ще може да обявявам целия си живот онлайн. "

Но нещата се трансформират. През 2019 година Клои стартира да се занимава с инфлуенсърство на цялостен работен ден, откакто намира ниша, в която дава на почитателите си препоръки и уроци за къдрава коса.

Сега тя ръководи платформите си за обществени медии като бизнес с личен състав от шестима души, а също по този начин пуска лична линия аксесоари за коса.

В продължение на години доста хора считат, че инфлуенсърството е занятие най-вече за млади дами, а основателите на наличие са заклеймявани като празноглави лентяи, даже измамници. Но изкуството и бизнесът им се трансформират.

Сега основаването на наличие може да бъде доходоносна кариера, а фирмите разчитат на хора с огромен брой почитатели в обществените медии, с цел да разпространяват техните артикули и услуги. Много инфлуенсъри са се потвърдили като интелигентни бизнесмени с умеене да построяват бранд.

Като създател на основаната в Ню Йорк организация за инфлуенсъри Village Marketing, Вики Сегар следи тези процеси от близко.

" Инфлуенсърите бяха дискредитирани в продължение на десетилетие ", споделя тя. " Хората смятаха, че може да им се заплаща, с цел да поддържат и разпространяват всяка марка, само че от ден на ден схващат, че контролът е на основателя. "

Сегар следи възходящо доверие от страна на потребителите, а дружно с това и повишение на увереността на марките да харчат огромни суми за партньорства с инфлуенсъри.

Оценките на Influencer Marketing Hub демонстрират, че им към този момент е на стойност 21,1 милиарда $.

" Повечето консуматори, изключително по-младата публика, са скептично настроени към маркетинга в печатните издания и средствата за всеобща информация ", споделя Анна Стела, учител по маркетинг в Университета в Стратклайд, Англия.

" Маркетолозите инфлуенсъри обаче придават достоверност на рекламата, което покачва доверието в марката ".

В друго изследване на Influencer Marketing Hub 2022, извършено измежду 3500 организации и марки (38% от които работят в региона на маркетинга), 82% от интервюираните споделят, че отделят забележителна част от бюджета си за маркетинг инфлуенсъри през 2023 година

И въпреки всичко, макар въздействието им, Сегар споделя, че доста хора – изключително по-възрастните генерации, към момента не одобряват това съществено.

" Инфлуенсърите са креативен шефове, продуценти на гении, редактори, мениджъри на общности, продуктови куратори и екипи по продажби в едно ", споделя Сегар. " Те възпроизвеждат креативната организация и медийната промишленост, в която биха работили няколко души, с цел да основат това, което вършат и да поддържат аудиторията и медийната стойност. Всеки, който може да задържи вниманието на хората, би трябвало да получи самопризнание за тази стойност. ", счита специалистът.

Някои компании, като Mattel и платформата за онлайн поръчки на пица Slice, даже започнаха да наемат инфлуенсъри като чиновници на непостоянно работно време. Тези стъпки подсказват, че в бъдеще кариерата на инфлуенсърите ще бъде по-формализирана.

В диалог с Business Insider през юли основният изпълнителен шеф на Slice съобщи, че този ход е стимулиран от обстоятелството, че потребителите на обществените мрежи се отблъскват от нагласени реклами, а фирмите одобряват инфлуенсърите като на път към надеждно, само че видимо по-органично наличие.

Но за доста инфлуенсъри усещанията за промишлеността към момента провокират отчаяние.

Сегар счита, че основна причина, заради която доста хора към момента отбягват инфлуенсърството като същинска специалност, са непокътнатите възрастови и полови предубеждения. Според нея инфлуенсърството е една от дребното промишлености, в които доминират младите дами.

" Жените са дискредитирани в бизнеса от много време ", счита Сегар. " Ако маркетингът на инфлуенсърите беше почнал да се господства от мъже, а не от дами, това щеше да е напълно друг бизнес. ", добавя тя.

Стела показва и други фактори, които способстват за отрицателните настроения.

" Проблемът с подправените почитатели е необятно публикуван в цифровото пространство. Това безскрупулно държание способства за убеждението, че не става дума за същинска работа. "

Макар че има възходящо търсене на достоверно маркетингово наличие, доста инфлуенсъри сега разчитат на популяризирането на марки и артикули с инсценирано наличие, което отблъсква взискателните консуматори на обществените мрежи.

" Последователите схващат по кое време наличието не е същинско. Предсказуемото и подправено наличие отблъсква елементарно потребителите. ", безапелационни са специалистите.

Стела счита, че разпространяването на подправени почитатели и наличие може да е съществена причина, заради която да си инфлуенсър не се приема за сериозна кариера.

Възходът на промишлеността сега наподобява като неудържима мощ. Много младежи печелят солидни приходи от обществените платформи, а прогнозите са, че до 2030 година разноските за инфлуенсъри ще доближат 143 милиарда $.

И защото от ден на ден инфлуенсъри одобряват съществено основаването на наличие като кариера, евентуално ще станем очевидци на размиване на границата сред огромните наличия в обществените медии и бизнеса, който стои зад тях.

Грейс Бевърли, в началото английска инстаграмърка, занимаваща се с фитнес и начин на живот, трансформира славата си в обществените мрежи в марка за устойчиви облекла, която през първата си година осъществя оборот от над 6,2 млн. паунда; някогашната ютубърка Зоуи Съг разгласява романи и пусна на пазара артикули за хубост и обзавеждане с помощта на големия си брой почитатели.

" Инфлуенсърите трансфораха въздействието си в рентабилен бизнес, като в този момент влагат в лични  компании. Те са основали многостранни източници на доходи по метод, по който някои от най-хубавите притежатели на бизнес не са съумели да го създадат. ", добавя Сегар.

За Клои основаването на наличие с многочислени канали за доходи, е от решаващо значение, с цел да се възприема по-сериозно. Това също по този начин основава сигурност за нейното професионално и финансово бъдеще.

" Целта ми е да давам отговор повече за това, което сътворявам, без да се постанова да разгадавам на външни марки единствено когато те имат бюджети и акции. Работя за превръщането на моята компания в седемцифрена марка. Имаме огромни проекти и всеки ден е премеждие. ", споделя инфлуенсърката.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР