Работници, ангажирани в строителството на завода на тайванския производител на

...
Работници, ангажирани в строителството на завода на тайванския производител на
Коментари Харесай

Американци и тайванци се карат и бавят завода за чипове на TSMC в САЩ

Работници, ангажирани в строителството на завода на тайванския производител на полупроводници TSMC в Аризона, настояват, че построяването на обекта се забавя поради неприятно ръководство и административен безпорядък в управлението на клиента, написа Business Insider. TSMC отхвърля тази позиция.

През юли TSMC съобщи, че стартирането на завода евентуално ще би трябвало да се отсрочи до 2025 година, и компанията хвърли част от виновността върху неналичието на умения на американските служащи. За да поправи обстановката, компанията се пробва да получи визи за 500 тайвански експерти, които да оказват помощ в строителството и образованието в завода, в който работят 12 000 души. В отговор на това профсъюзът " Arizona Pipe Trades 469 ", който съставлява повече от 4 000 тръбопроводчици, водопроводчици, заварчици и ОВК техници, подаде петиция, в която приканва американските законодатели да откажат визите. Според версията на организацията TSMC съзнателно е показала погрешни данни за уменията, които служащите от Аризона имат, и заместването им с още " евтина " работна ръка от Тайван е неприемливо. От друга страна, TSMC твърди, че тайванските служащи няма да съставляват опасност за работните места в Съединени американски щати - на този стадий от строителството " е нормална процедура локалната работна ръка и личният състав с интернационален опит да работят дружно, с цел да се подсигурява най-високо качество на направата ".
-->
Един от американските служащи на обекта упорства, че забавянето се дължи на управлението на възложителя, което просто не отпуска нужните запаси на изпълнителите. Той има с какво да се съпостави - преди този момент е работил на обекта на Intel. За разлика от американския електронен колос, управлението на TSMC просто поръчва това, което желае да получи, без да дава на строителите никакви чертежи или проекти. Вместо това те би трябвало да се ориентират в имейли и изображения с бележки, които не са лесни за разшифроване. Основните несъгласия се свеждат до културни разлики: американските служащи упрекват TSMC за проблемите на ръководството, до момента в който TSMC твърди, че американските служащи са сложни за ръководство.

Местните реализатори обаче имат и доста други недоволства към тайванските клиенти: липса на материали, за които от време на време се постанова да се чака с дни; липса на съгласуваност сред експертите от разнообразни профили; редовно нарушение на строителните стандарти - обектът се построява съгласно условията на клиента, само че изпълнителите не желаят да подпишат документи за осъществената работа, тъй като това е незаконно; най-после, занемаряване на сигурността - товар от няколко центнера може да виси над главите на служащите, а тайванските експерти да отидат да работят по плана. Тайванската страна, въпреки това, твърди, че организира постоянни инспекции на сигурността, а записаните нарушавания на обекта са с 80 % по-малко, в сравнение с в страната като цяло.

Американските служащи също имат въпроси по отношение на организацията на строителството. Те би трябвало да чакат на опашка до един час, с цел да им бъде издадено защитно съоръжение, след което то може да не пасне вярно, а закачалката за облекла в съблекалнята да е заета от някой различен. Освен това локалният паркинг не е проведен вярно за придвижването. И най-после, изказванията на TSMC за квалификацията на американските служащи, съгласно последния, не устоят на никаква рецензия: тайванците нито един път не са прецизирали какви тъкмо умения липсват на американските реализатори и никой даже не е помислил да ги образова. " Ние не сме срещу тайванските служащи или нещо друго. Ние сме против TSMC. Проблемът е в TSMC ", заключава един от строителните служащи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР