Работна група с представители на Лукойл Нефтохим и Лукойл България,

...
Работна група с представители на Лукойл Нефтохим и Лукойл България,
Коментари Харесай

Не щаб, но работна група за горивата обяви правителството

Работна група с представители на " Лукойл Нефтохим " и " Лукойл България ", представители на Министерство на енергетиката и Министерство на стопанската система, стартира работа от идната седмица - за да се реализиран допустимо най-хубавите цени на горивата у нас за крайния консуматор и предприемане на ограничения в тази посока. Това сподели министърът на енергетиката Росен Христов на брифинг през днешния ден.

Той изясни, че е извършена среща с представители на двете компании по покана на двете ведомства. " Обсъдени са и редица други тематики ", добави той, само че не посочи какви. Представителите на кабинета са пояснили от своя страна ограниченията, решени от Кризисния щаб по енергетика. " Трайно усъвършенстване на цените на горивата е главен приоритет и се чакат осезаеми резултати в най-скоро време ", акцентира Христов.
 В ГЕРБ откриха, че при горивата механизмът на конкуренция е негоден
В ГЕРБ откриха, че при горивата механизмът на конкуренция е негоден

Предлагат два разновидността, а Борисов поучава за " Газпром "

Министърът на стопанската система Никола Стоянов изясни, че от началото на мандата е подготвяна срещата през днешния ден и стартирането на работната група, проучени са всички благоприятни условия на страната. Стоянов даде за образец, че за жителите има помощи за горивата, само че за бизнеса няма, а инфлацията над 17% в България, два пъти по-висока от междинната в Европейски Съюз. Ако се овладеят цените на горивата, може инфлацията да се понижи, разясни министърът. Конкретните ограничения ще бъдат обявени след срещите на работната група.
 Горивата у нас ще продължат да нарастват
Горивата у нас ще продължат да нарастват

Прогноза на Българската петролна и газова асоциация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР