Д-р Щонова, която спечели Денсинг старс миналата седмица, е постигнала

...
Д-р Щонова, която спечели Денсинг старс миналата седмица, е постигнала
Коментари Харесай

Лична драма! Д-р Щонова загубила бебе, а 10 години чакала да стане майка

Д-р Щонова, която завоюва „ Денсинг старс ” предходната седмица, е постигнала доста неща в живота си, само че умее и да губи. Не всичко й е било поднасяно на тепсия, научена е да се бори за това, което желае, а една от най-болезнените й борби била да стане майка. Днес тв звездата се радва на пораснала щерка, само че е била бременна с близнаци – момче и момиче. Изгубила едното дете в четвъртия месец на бременността си преди близо 20 години.

Малко откакто подвигна купата на „ Денсинг старс ”, а насладата й беше попарена от подозренията за нечестна победа и платен избор, лекар Щонова призна пред своите почитатели, че е претърпяла най-щастливия миг в живота си. Той не е обвързван с танците, нито с нейно персонално достижение, а с дипломирането на нейната щерка Лилия-Сапфира малко след финала на шоуто на Би Ти Ви. Момичето, което в деня на изборите – 9 юни, би трябвало да навърши 19 години, се е дипломирало във Англия. Това е бил моментът на висшо благополучие в живота на неговата известна майка.

„ Благодаря ти за всеотдайността, готовността и любовта, с която мина през това тестване. Зная, какъв брой ти беше мъчно, мама... помня всяка сълзичка и всяка безсънна нощ над учебниците. Господи, в никакъв случай не съм се чувствала по-щастлива от в този момент! Гледам те с удивление и се гордея с теб! ”, написа в обществените мрежи доктор Щонова и сподели фотоси от дипломирането на щерка си, написа " Уикенд ".

Танцуващата невроложка не крие, че е очаквала цели 10 години да стане майка. Родила е Лили на 34-годишна възраст, а се е срещнала с татко й, когато е била 20-годишна. Няколко години по-късно двамата вземат решение да основат семейство, само че деца по този начин и не се появяват. „ Копнеех да имам дете и цели 10 години чаках това да се случи. Думата „ бездетна ” е като косачка, раздробява те, само че майка беше до мен и ми споделяше да имам вяра. И чудото стана! Ясно помня деня, в който разбрах, че съм бременна – 8 октомври 2004 година “ Това показа преди няколко седмици доктор Щонова след собствен танц в „ Денсинг старс ”. Оказва се, че в оня октомврийски ден тя е носела не едно, а две бебета. Очаквала разнояйчни близнаци. „ Но Бог реши да остане единствено тя... (Лилия-Сапфира), което в медицината се среща рядко. В четвъртия месец изгубих момченцето и остана единствено благата ми тя ”, споделя лекарката преди време. Тя рядко приказва за този миг от живота си, само че доста постоянно застава зад дела, свързани с казуса със зачеването и битката на фамилиите за лична рожба. Явно въпросът до ден сегашен е значим за нея.

За благополучие на лекарката, щерка й е нейна огромна горделивост. Тя я поддържаше в „ Денсинг старс ”. В началото на надпреварата дойде от Великобритния, където учеше, с цел да даде кураж на майка си. На финала пък е била в публиката, само че седнала най-отзад, тъй като не желала майка й да я види. Очаквала, че в случай че я види, страстите ще й попречат да се показа добре на дансинга. Най-вероятно двете са летели за Англия дружно, с цел да участват на дипломирането.

Ето какво още написа лекарката на огромния ден на своята наследница: „ Свят на просвета, жадност за познания и младежи, устремени към най-истинската пътеводна звезда и към една огромна полезност - образованието. Няма подобен момент на света! Вълнението да съпреживея дипломирането на моето малко момиченце. Браво, Лили! Безусловна моя любов. Ти се появи толкоз мъчно на белия свят. Появи се като едно малко знамение. И аз постоянно мислех, че би трябвало да те вардя, да те изучавам, да те покровителствам, да ти давам направления, сили, помощ и ориентири. А истината, блага моя е, че през цялото това време ти мен учеше, ти ме закриляше, ти ми даваше сили, опора, криле, светлина и образец! Бъди здрава, момичето ми, бъди все по този начин виновна, смела, прелестна, жадна за познания, смисъл и бъдеще. Бъди човек с полезности! Истински, същински полезности. Защото в този пресметлив век, те са ни по-необходими от всеки път. Не спирай. Обожавам те! ”
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР