Путин - Украйна. Украйна - Путин. Евроатлантически ценности. Путин -

...
Путин - Украйна. Украйна - Путин. Евроатлантически ценности. Путин -
Коментари Харесай

От Путин през Украйна до... ами ние, с гайдите?

Путин - Украйна. Украйна - Путин. Евроатлантически полезности. Путин - Украйна. Украйна - Путин. Съединени американски щати - Европейски Съюз - Русия. Евроатлантически полезности.

До това се сведоха дебатите след така и така мижавата предизборна акция след 4 гласувания през предходната и тази година, след 3 служебни държавни управления и едно постоянно за 8 месеца и на прага на опита за сформиране на второ такова във свиканото към този момент 48-о Народно заседание.
-->
Да се чуди и мае човек къде живее средностатистическият българин - в Москва ли, в Киев ли, в Брюксел ли, във вашингтон ли? Или може би въпреки всичко на тази дребна територия с големи стопански и обществени проблеми. Толкова големи, че от доста години все е последна в класацията като най-бедна в жадувания от нея Европейски съюз. Жадуван под мотото: " Ако влезем в клуба на богатите, ще станем като тях ". 

Влязохме, само че не станахме. И освен не станахме, само че се сдобихме с смъртоносен аршин, по който да бъдем посочени като най-бедната страна - точно в Европейския съюз.

Затова е извънредно необичайно, че на фона на българското участие в Европейския съюз и НАТО родните политици не престават да скандират, като че ли мантри, стоим пред вратите им и чакаме да ни одобряват.

И като че ли още не са осъзнали, че България е член на НАТО от 18 години (от 2004 г.) и член на Европейски Съюз от 15 години (2007 г.). Че въпросните евроатлантически полезности не са нещо, към което се стремим, а което всекидневно и ежечастно изповядваме (или най-малко би трябвало да е по този начин, щом членуваме в тези клубове) и че техните общи решения, което значи - и наши, не са блян и предпочитание, а правила за метода ни на живот. Които подлежат на всевъзможни мнения, само че в рамките им. И никога на преразглеждане, тъй като преразглеждането значи единствено едно - овакантяване на тези клубове. 

Затова въпросът Путин - Украйна - Русия - НАТО - Съединени американски щати, хеле пък евроатлантическите полезности не са на дневен ред в дебатите на родните политици. Държавата ни към този момент е направила този избор, а бунтовническата ревизионистична тръпка на " възрожденеца " костадин Костадинов се сведе до цялостния му неуспех на последните парламентарни избори, които той обави за " референдум " за участието ни в НАТО и Съединени американски щати. Той се изрази по различен метод, само че кой другояче ще го чуе. Оказа се, че българите не оспорват своето участие в клубовете на богатите. А отводът им от тях се свежда до скромните 10% от сканвдално ниския брой дали своят вот. Толкова по въпроса, товарищ Копейкин! Референдумът завърши и то не в интерес на твоите щения.

Затова политиците ни неотложно да затворят тематиката +Путин - Украйна - Русия - НАТО - Съединени американски щати - европейските полезности, та на всичкото от горната страна в този момент и съветският дипломат Елеонора Митрофанова като посетител на старта на 48-я парламент, която им пристигна дю шеш да продължат да разглаголства в тази посока, а не всъщност.

А всъщност значи да разглаголстват за хляба наш насъщ - за цените на горивата и отоплението през зимата, за галопиращата инфлация, за преспективите пред бизнеса, за реформирането на образованието, на опазването на здравето, на обществената политика и на какво ли още не. Добре де, дано да е и за правосъдната промяна, та Христо Иванов да не се усеща капо. За всичко, което визира директно българина в българската политика, а не в световната. За световната към този момент сме избрали. Вярно, ии там трябват промени, само че те не са по оста " Путин - Украйна - Русия - НАТО - Съединени американски щати ", а по оста точно на евроатлантическите полезности, което значи всемирен полезности - толкоз простички и доспъни, колкото са 10-те Божи заповеди.

Затова на прага на откриването на 48-я парламент и на сякаш изцяло забатачената опция за сформиране на ново постоянно държавно управление е извънредно време политиците да изоставят към този момент решените за България и от българите въпроси (включително и на " референдум ", съгласно Копейкин) и да се захванат с нерешените - с хляба наш насъщ. Който прочее е една от най-важните евроатлантически полезности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР