Провезата - североизточният вятър, попари надеждите на поморийските за добър

...
Провезата - североизточният вятър, попари надеждите на поморийските за добър
Коментари Харесай

Рибарите в Поморие попарени - паламудът изчезна, мрежите им полупразни

Провезата - североизточният вятър, попари очакванията на поморийските за добър улов и още по-добра облага. Голямата вълна затруднява локалните хора и обичайното им прехранване към този момент цялостен месец е сложено на тестване.

“Паламуда го няма, изчезна. И повода не е в потъващия транспортен съд “Вера Су “, разясняват с отчаяние морските вълци, предава " Черноморски фар ".

“В 6:30 часа сме влезнали, а уловът е междинна красота. Не е като предходната година, имаше. Тази е слаба. Ловим най-много от 5 до 15 кг. и то двама индивида. излезе малко, към този момент няма никакъв. Защо ли, ами не мога да кажа. Божа работа. Знам единствено, че цяла зима ще се риболува. Няма да влизам известно време, има огромна вълна във вътрешността в морето “, споделя Мишо, риболовец с над 30-годишен опит.
свързани новини13313на 18.09.202137640на 25.09.2018
“Ноември не чакаме нищо, преходната отпътува. Има, само че е още по-слабо. Основно излиза чернокоп. И най-после и той, и сафридът отпътуват. През зимата хвърляме за попче, карагьоз и кефал “, изясни помориецът Янчо.

Иначе цените на рибата зависят от улова. Ако той е богат, цената е по-ниска, само че в случай че е нищожен – цената на рибата се покачва. Килограм чернокоп коства 8 лева, леферът върви по 25-30 лева на рибния пазар над лодкостоянката на булевар д “Яворов “.

Прясно извадената не се задържа дълго, тъй като мигновено се изкупува. Миналата година кг попчета или карагьоз са били на цена от 5-6 до 7 лева, само че тази сигурно няма да бъдат под 8-9 лева, предвиждат морски вълци.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР